Bu hafta bir faiz indirimi daha gelebilir!

Ekonomi Bakanı Çağlayan, Bu hafta PPK`dan bir indirim daha bekliyorum dedi...

Bigpara Haber

Ekonomi Bakanı Çağlayan, Bu hafta PPK`dan bir indirim daha bekliyorum dedi.

Çağlayan, ilk çeyrek sanayi üretim verilerinin zayıf geldiğini belirtti ve büyümede ilk çeyrek beklentilerinin altında kalacağını, buna karşılık reel kurun 120`nin üzerine çıktığını, bu nedenlerle PPK`dan bu hafta bir faiz indirimi daha beklediğinin altını çizdi.

Uluslararası konjonktürün buna çok uygun gittiğini kaydeden Çağlayan, açıklamasında şu değerlendirmelerde bulundu:

BANKA KREDİLERİNİ KARŞILAŞTIRMAK İÇİN TIKLAYIN...

Sadece geçtiğimiz günlerde Güney Kore, Avustralya ve Avrupa Merkez Bankaları faiz indirdi. Dış faizler bu kadar düşükken, ekonomimizi yeniden hızlandırmamız gerekiyor. Ardından bankalar da bu indirime ayak uydurmalı. İşletmelere maliyetlerini artıran ek faiz, komisyon getirerek üretim zorlaştırılırsa, yatırım ve üretimde artış görmemiz zorlaşır. Ekonomimizde üretim boyutunda KOBİ`lerimizin daha fazla pay alması, üretim kapasitemizin artmasını, istihdamdaki artışın hız kaybetmeden yükselmesini, genç ve dinamik bir toplum yapısıyla iç tüketimin ivmelenmesini destekler.

PİYASALARDAKİ ANLIK DURUM İÇİN TIKLAYIN...

Bizim, 2023 hedeflerine ulaşmamız için daha fazla büyümeyi desteklememiz lazım. Türkiye bu yüksek büyüme hızlarına ulaşmayı başaracak alt yapıya, kapasiteye sahip. KOBİ`lerimizin ekonomimiz için çok önemli yapı taşları olduğunu biliyoruz, onların birer fidan olduğu bilinciyle büyümelerini destekleyici politikalara devam edeceğiz.

Diğer Faiz Haberleri