Bu araca 40 şanslı kişi sahip olacak

Bigpara Haber
Chrysler`in yeni Coupe modeli Crossfire, Ekim`de 60 bin Euro`luk etiketiyle Türkiye yollarına çıkacak

Chrysler `in yeni spor Coupe`si Crossfire 2003`ün ikinci yarısında dünya pazarlarına açılıyor. ABD ile birlikte Almanya, Avusturya, Belçika, Finlandiya, Fransa, Hollanda, İngiltere, İspanya, İsveç, İsviçre, Türkiye ve İtalya dahil olmak üzere tüm dünyada yaklaşık 40 ülkede satışa sunulacak Crossfire`dan yılda 20 bin adet üretilmesi planlanıyor. Türkiye`ye Ekim`de getirilecek araca ilk etapta 40 şanslı kişi sahip olabilecek. Yetkililer ilk kez Auto Show`da sergilenen spor otomobile gelen yoğun ilgi nedeniyle 15 adetlik partinin 40`a çıkartıldığını belirtiyor. Crossfire`ın fiyatı 60 bin Euro.

Geleceğin spor otomobili olarak tanımlanan Crossfire, kendine özgü tasarımı ile bakışta dikkatleri çekiyor. Uzun kaputu ve kuyruğuyla farklı bir görüntüye sahip spor otomobilin geniş omuzları 19 inçlik arka tekerlekleri saklıyor. Geniş, erkeksi arka kanatlar, biçimli arka farlarla sona erdirilmiş. Yan profil, metalik yan hava kanalları ile tamamlanıyor. Chrysler Crossfire`da yeni bir cam-gövde oranı bulunuyor. Gövde kenarları uzun, cam yüzeyler ise en aza indirilmiş. Ön farlardaki yuvarlak hatlar, ön gövde tasarımı içinde farklı bir çekicilik kazandırıyor. Son olarak altı panjurlu ızgara aracın ön yüzünü tamamlıyor. Araçtaki bir diğer özellik de akıllı spoiler.

Elektritli motordan güç alan arka spoiler, aracın hızı 90 km/s`nin üzerine çıktığında otomatik olarak açılıyor. Açılma işlemi beş saniyeden az bir sürede gerçekleşirken, spoiler Crossfire`ın arkasına 356 Newton`luk bir güç sağlıyor.

Chrysler Crossfire`ın ikiz kokpit şeklindeki iç mekanı, dış görünüşünü tamamlamış. Benzerlerinden farklı orta omurga şekli orta konsolda, vites kolu ve gösterge panelinde görülüyor. Deri döşeme koltukların başlarında Chrysler`in kanatlı arması işlenmiş, kontak anahtarı direksiyon kolonuna değil, gösterge paneline yerleştirilmiş. Orta konsol ise kokpit hissi vermek için metalik düşünülmüş.

Gelelim güçlü motoruna... 215 beygir güç üreten 3.2 lt V6 motor, Crossfire`ın 100 km/s, 6.5 saniyede ulaşmasanı sağlıyor. Otomobilin maksimum süratis ise 242 km/s.

Diğer Genel Haberleri