Bu 27 maddeyi okumadan yatırım yapmayın

Business Insider, her yatırımcının bilmesi gereken 27 maddelik bir liste yaptı

Bigpara Haber



Business Insider, her yatırımcının bilmesi gereken 27 maddelik bir liste yaptı.

CANLI BORSA İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN...





1. Gelişen ülkelerde oluşan pazar

Yatırımcılar, gelişen ülkelerde oluşan yeni pazarlar ve artan talebin gelişmiş ülkelerdekine nazaran çok daha fazla olduğunun farkına varmalı.





2. Gelişen ülkelerde eşitsizlik daha düşük

Ekonomik krizlere bağlı olarak insanlar arasındaki eşitsizlik genel olarak artıyor. Fakat gelişen ülkelerde hızlı ekonomik büyüme sayesinde bu eşitsizlik oranı daha düşük.





3. Hisse senetleri diğer aktiflerden daha kârlı

Uzun vadede, hisse senetleri diğer tüm aktiflerden daha büyük getiriler sağlar. Cebinizdeki nakit paranız ile enflasyonla mücadele etmeniz çok zor.





4. Kentte yaşayan nüfus

Dünyadaki kent nüfusu, kırsal alanda yaşayan insan sayısını geçti. Buna bağlı olarak artan altyapı harcamalarının oluşturduğu balon, yatırımcıların bilmesi gereken bir başka şey.





5. ABD daralıyor

ABD daralma evresinden bir önceki evreye geri döndü. Sanayi alanındaki liderliğini Çin'e kaybetmesine rağmen, işsizlik son yıllarda azalıyor.





6. Çin'de işçiler artık daha çok kazanıyor

Çin'de hızlı ücret artışına bağlı olarak, işçiler artık daha çok kazanıyor. 2000 yılında ABD'li bir işçinin yüzde 3'ü kadar kazanan Çinli işçi, artık yüzde 17'si kadar kazanıyor.

 



7. Temettü miktarı

Hisse senedine dönüşümlü temettü, uzun vadede kazancı arttırır.





8. En rekabete dayalı ekonomi İsviçre'de

Yaptığı yenilikler, araştırmalar ve stabil makroekonomik şartları ile İsviçre, dünyadaki en rekabet edilebilir ülke.





9. En üretken ülke Norveç

OECD ülkeleri arasında en üretken ülke Norveç. Üretkenlik aynı zamanda, şirket kârı ve yaşam standartlarını da olumlu etkileyen bir faktör.





10. Dünyada en kolay iş yapılabilen ülke Singapur

Singapur, Hong Kong ve Yeni Zelanda, iş hayatına atılmanın en kolay olduğu ülkeler. Bu ülkelerde, rekabet daha eşit yaşanır ve ekonomik gelişme yüksektir.





11. Kurumlar vergisi en düşük Avrupa'da

Avrupa'daki kurumlar vergisi dünyanın diğer bölgelerine göre daha düşük. Yatırım yapmak isteyen şirketler, kurumlar vergisinin düşük olduğu bölgeleri seçme eğiliminde.





12. Araştırma bütçesi en yüksek ülke İsrail

Dünyada, araştırmaya ve gelişime en çok bütçe ayıran ülke İsrail. Yenilikler, ekonomik gelişmedeki en önemli faktör.





13. Ülkelerin sağlık alanındaki harcamaları

Sağlık harcamaları konusunda dünyadaki ülkeler arasında çok büyük uçurumlar vardır. Sağlık her şeyin başıdır.





14. Doların saltanatı devam edecek

Gelişen ekonomilere ve Çin gibi büyük bir ekonomide yaşanan olumlu havaya rağmen, dolar en az 10 yıl daha dünya üzerindeki hükmüne devam edecek.





15. En büyük döviz işlemi gören paralar

Dünyadaki küresel döviz işlemi oranları genel olarak artışta. Meksika Peso'su ve Çin Yuan'ı işlem artışı en yüksek olarak ulusal paralar oldu.





16. Göçmenlerin ekonomideki önemi

Göçmenler, ekonomik rekabet açısından dünyada artan bir değere sahip, özellikle de birçok gelişmiş ülkede doğum oranları azalırken.





17. Gelişen teknoloji

Gelişen teknolojik olanaklar insanların hayatlarını kolaylaştırmakla birlikte, çok büyük ekonomik büyümelere de olanak sağlar.





18. En geniş ticari bağlantılara sahip ülke Amerika

Yabancı kuruluşlarla olan bağlantıları en yüksek düzeyde olan ülke ABD. Yatırımcıların, yatırımları öncesinde değerlendircekleri fırsatların en yüksek ve güvenilir olduğu ülke ABD.





19. ABD'nin yabancı bağlı şirketleri

ABD'nin kendi ihracatı dışında bağlı şirketlerinin yaptığı ihracat düzeyi oldukça yüksek.  





20. ABD yatırımcıların en güvendiği ülke

Dolaysız dış yatırım güven endeksine göre, ABD dünyadaki en güvenilir ülke. ABD'yi, Çin, Brezilya ve Kanada takip ediyor.





21. ABD Hazine tahvillerinin en büyük sahibi Çin

ABD Hazine tahvillerinin dünyadaki en büyük sahibi Çin. Bu demek oluyor ki ABD'nin finansal refahı, uluslararası yatırımcılara bağlı.





22. ABD gittikçe daha yüksek faiz ödüyor

ABD, devlet borçlanmalarına karşılık gittikçe daha fazla faiz ödüyor.





23. Ulusal Varlık Fonlarının önemi

Asya ve Orta Doğu'nun liderliğinde tüm dünyada ulusal varlık fonlarının önemi artıyor. Ekonomik kriz dönemlerinde, batılı yatırımcılar için bu çok büyük bir fırsat.





24. Tasarruf 'un önemi

Tasarruf oranları, gelişmekte olan ülkelerin ekonomilerindeki en büyük güven kaynağı. Çin, Singapur gibi ülkelerde bu oran yüzde 50'ye yakın.





25. Eğitimin önemi

Eğitim oranı arttıkça, işsizliğin azaldığı ve saatlik ücretlerin arttığı görülüyor. Nitelikli iş gücü giderek önem kazanıyor.





26. Çin hisseleri, ABD hisselerine nazaran kötü

Gelişen ekonomisine ve büyüme hızındaki yüksekliğe rağmen, Çin hisse senetleri, ABD hisse senetleriyle yarışacak durumda olmadığı gibi, artış oranında da geride. Bu demek oluyor ki, Çin borsasındaki yatırımcılar, Çinli Sanayi kuruluşları kadar başarılı değil. 






27. Uluslararası piyasalar arasındaki ilişki

Gelişmiş ülkelerin kendi aralarındaki ilişki, gelişen ülkeler ile olan ilişkilerinden daha hızlı artıyor. Ve yatırımcılar artık daha fazla farklı yatırımlar yapıyorlar.

Diğer Genel Haberleri