Britanyalilar euro istiyor

Bigpara Haber
Britanya halkinin yüzde 61`i 2010 yilina kadar euro kullanmayi umut ederken, yüzde 26`si ise bunun gerçeklesmeyecegi görüsünde. Ankete göre Britanyalilar için euro`ya giris kaçinilmaz. Geçtigimiz hafta sonuçlanan anket Britanyalilarin ezici çogunlugunun ülkelerinin 10 yil içinde Avrupa tek para birimi euro`ya girmesini bekledigini gösteriyor. Ankete göre Britanya kamuoyunun yüzde 61`i 2010 yilina kadar euro kullanmayi umut ederken yüzde 26`si ise bunun gerçeklesmeyecegini belirtiyor.

On sene içinde euro kullanimi öngörenlerin orani yüzde 50`den fazlayken vade 15 yila çikarildiginda bu oran üçte bire yükseliyor. Euro için kampanya yürüten Graham Bishop adina Mori tarafindan gerçeklestirilen anket, Britanya`da euro yanlisi gruplarin korkulanin aksine Danimarka`nin `hayir` cevabindan etkilenmedigini göstermesi açisindan önemli bulundu.

Avrupa Komisyonu Baskani Romano Prodi de Alman Bild Gazetesi`ne verdigi demeçte zayif euro hakkinda bir endisesi olmadigini ve tek para birimi için tek endisenin yüksek petrol fiyatlari oldugunu söyledi. Prodi bu sözleri, euro para biriminin çok zayif oldugu bir ortamda Avrupa Birligi`nin Yugoslavya`ya mali yardim ve AB`nin doguya dogru genislemesi planlariyla kendisini zorlayip zorlamadigi sorusuna cevap verirken sarfetti. (RADIKAL)

Diğer Genel Haberleri