Brexit sonucu çıkarsa altın ne olur?

Societe Generale, Brexit sonucu çıkarsa altının 1,400 dolara çıkabileceğini belirtti.

Bigpara Haber

Societe Generale'in emtia araştırma bölümünün  Asya müdürü Mark Keenan yaptığı değerlendirmede, İngiltere'nin AB'den ayrılması kararının çıkması durumunda, güvenli liman talebinden dolayı altının yükseleceğini, ancak yükselen doların bakır gibi metalleri baskı altına alacağını ve riskten kaçınma eğiliminin petrolü olumsuz etkileyeceğini söyledi.

ALTIN FİYATLARINDAKİ ANLIK DURUM İÇİN TIKLAYIN...

bloomberght'de yer alan habere göre; Keenan, Brexit durumunda, altının ons başına 1,400 doları görebileceğini ve volartilitenin önemli ölçüde artacağını belirtti. Keenan, Brexit durumunda, başta bakır olmak üzere metallerin ve petrolün yüzde 5 civarında değer kaybedebileceği tahmininde bulundu.

Haberin Devamı

SocGen, kısa vadeli petrol kontratlarında kısa pozisyona ve daha orta vadeli ve uzun vadeli kontratlarda şse uzun pozisyona girilmesi yönünde tavsiyede bulundu.

Keenan, İngiliz halkının AB'de kalma yönünde oy kullanması durumunda, yatırımcıların dikkatlerinin yeniden ABD'nin para politikasına çevrileceğini kaydetti ve "(Fed Başkanı Janet) Yellen'ın ekonomik görünüm konusunda temkinli tutumu da muhtemelen altına destek verecek" dedi.

Diğer Altın Haberleri