Brexit oylaması ertelenecek mi?

İngiltere İçişleri Bakanı Javid, "Başbakan May parlamentoda 11 Aralık'ta Brexit oylamasını ertelemeyecek" açıklamasında bulundu.

Bigpara Haber

İngiltere İçişleri Bakanı Sajid Javid, Başbakan Theresa May'in Avrupa Birliği (AB) ile yaptığı Brexit anlaşması için 11 Aralık'ta parlamentoda yapılacak oylamanın ertelenmeyeceğini söyledi. Javid bu açıklamayla, hükümetin kaybedebileceği kaygısıyla oylamayı erteleme ihtimali olduğu yolundaki medya spekülasyonunu da yalanlamış oldu.

BBC radyoyla konuşan Javid, "Oylamanın ertelenmesi ihtimali olduğunu hiç sanmıyorum. Bence böyle bir şey olmayacak. Bu oyalama, planlandığı gibi yapılacak; pek çok parlamenter de nasıl oy kullanacağına ya da kullanmayacağına karar verecek" dedi.

Haberin Devamı

Muhalefet partileri, May hükümetini parlamentoda sayısal olarak destekleyen Kuzey İrlanda partisi DUP ve May'in kendi partisinden bazı muhafazakar milletvekilleri Brexit anlaşmasına olumlu oy vermeyeceklerini açıklamışlardı. Javid, göç konusunda Brexit sonrasında uygulanacak sistemin ayrıntılarının oylamadan önce açıklanmayacağını ancak bu sistemin net göçü sürdürülebilir düzeye indireceğini söyledi.

BU VİDEO İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Diğer Ekonomi Haberleri