Brexit ABD'yi etkileyecek mi? İki farklı değerlendirme

St. Louis Fed Başkanı Bullard, Brexit'in ABD üzerindeki etkisinin sıfıra yakın olmasını beklediğini söylerken, Cleveland Fed Başkanı Mester, Brexit'in ABD ekonomisi üzerindeki etkisinin güçlenen dolar ve buna bağlı olarak ihracat yoluyla olabileceğini söyledi.

Bigpara Haber

BREXIT'İN ABD ÜZERİNDEKİ ETKİSİ SIFIRA YAKIN

St. Louis Fed Başkanı James Bullard, İngiltere'nin AB'yi terk etme kararının (Brexit) ABD ekonomisi üzerinde süregelen bir etkisinin olmasını beklemiyor.

Bullard, Brexit'in ABD ekonomisi üzerinde fazla bit etkisinin olmayacağını söyleyerek, Cleveland Fed Başkanı Loretta Mester'in görüşlerini paylaştı.

DÜNYA BORSALARINDAKİ SON DURUM İÇİN TIKLAYIN...

Bullard, Sti Louis'te Salı günkü konuşmanın ardından basın mensuplarına yaptığı açıklamada, "Şimdi piyasaların İngiltere'nin karrını hazmetmesi için şansı var, bu kararın ABD ekonomisi üzerindeki nhai etkisinin sıfıra yakın olacağını düşünüyorum" dedi.

Haberin Devamı

BREXIT ABD'Yİ DOLAR ÜZERİNDEN ETKİLEYEBİLİR

Cleveland Fed Başkanı Loretta Mester, Brexit'in ABD ekonomisi üzerindeki etkisinin güçlenen dolar ve buna bağlı olarak ihracat yoluyla olabileceğini söyledi.

Mester, piyasaların İngiltere'deki referandumun sonucunu "düzgün bir şekilde" karşıladığını ve politika yapıcıların referandumun ABD ekonomisi üzerindeki etkilerinin işaretlerini izlemeye devam edeceğini belirtti.

Mester, Çarşamba günü Sydney'de yaptığı konuşmada, daha ciddi finans piyasası sıkıntıları bir yana bırakıldığında, Brexit'in ABD ekonomisine dolarda süregelen yükseliş ve buna bağlı olarak azalan ihracat yoluyla zarar verebileceğini belirtti.

Mester, Brexit'in ABD üzerindeki etkisini tüm boyutuyla değerlendirmek için erken olduğunu sözlerine ekledi.

Haberin Devamı

Cleveland Fed Başkanı, konuşmasının ardından soruları yanıtladı.

Mester, her Fed toplantısının masada olduğunu ve toparlanmdaki düzensizliği dikkate alarak, Fed'in uygun bir şekilde temkinli bir tutum takındığını söyledi.

Mster, piyasaya daha fazla genişleme sağlayacaklarını düşünmediğini, ancak bunu yapmak zorunda kalırlarsa, Fed'in halen daha fazla parasal genişleme için imkanı olduğunu ifade etti.

Mester, ayrıca, negatif faizin fanı olmadığını sözlerine ekledi.

Mester'ın bu yıl Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) toplantılarnda oy hakkı bulunuyor.

Diğer Ekonomi Haberleri