Böyle olacak!

Bigpara Haber

‘Sakin kent` Seferihisar, Yaşar Üniversitesi`yle değişiyor. Mimarlık öğrencileri binalara yeni çehre için çalışırken, tasarımcılar da otobüs duraklarını yeniledi.

Cephe röleveleri çıkarıldı


YAŞAR Üniversitesi, Türkiye`nin ilk ‘sakin şehri` Seferihisar`da yaşanan değişimin bir parçası oldu. Mimarlık Fakültesi öğrencileri, ilk olarak kent merkezindeki Atatürk Caddesi`ne el attı. Gençler, eski yapılarda ölçümler yaptı, cephe rölevelerini çıkardı. Hazırlanan rapor, akademisyenler tarafından Başkan Tunç Soyer`e sunuldu. Soyer, ilçedeki caddelerin ve binaların, Yaşar Üniversitesi sayesinde bambaşka bir görünüme bürüneceğini söyledi.

Duraklar rengarenk oldu

ÖTE yandan üniversitenin Sanat ve Tasarım Fakültesi Grafik Bölümü`nden gençler de kentteki otobüs duraklarını yağlıboyayla süsledi. Yaklaşık iki ay süren çalışmalarda, tüm otobüs durakları ‘Sakin Şehir` imajıyla ve kent dokusuyla özdeşleşen salyangoz, deniz, martı ve yelken gibi sembollerle bezendi. Yaşar Üniversitesi Meslek Yüksekokulu, İİBF Turizm Bölümü ve İletişim Fakültesi`nin de farklı çalışmalarla ilçeye destek vereceği kaydedildi.

(MİLLİYET EGE)

Diğer Konut Haberleri