Boya, Boy Aynasında

Bigpara Haber
-Sanayi Ve Ticaret Bakanı Tanrıkulu: -Standardizasyon Ve Kalite, Uluslararası Ticarette Rekabet Şartlarına Uyum Sağlanması, Ekonomilerin Planlanması Ve Topyekün Kalkınma Hareketi Yönünden Büyük Önem Arz Etmektedir

ANKARA (A.A) - 20.12.2000 - Sanayi ve Ticaret Bakanı Ahmet Kenan Tanrıkulu, standardizasyon ve kalitenin, toplumsal ihtiyaçların can ve mal güvenliği bakımından karşılanması, uluslararası ticarette rekabet şartlarına uyum sağlanması, ekonomilerin planlanması ve topyekün kalkınma hareketi yönünden büyük önem arz ettiğini söyledi. Bakan Tanrıkulu, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Ölçüler ve Standartlar Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen, Boya, Boy Aynasında konulu toplantının açılış konuşmasını yaptı. Tanrıkulu, bu toplantıda Bakanlığın mecburi yürürlüğe koyduğu standartlarla ilgili olarak karşılaşılan sorunların tartışılacağını bildirdi. Konuşmasında, bilgi ve yoğun teknolojilerin hakim olmaya başladığı günümüzde, ticari rekabetin de kendine özgü bir yapıya kavuşmaya başladığını ifade eden Bakan Tanrıkulu, şöyle devam etti: Bilim ve teknoloji paralelinde gelişme kaydeden sanayideki her yükseliş, yatırım ve piyasa ekonomisinde büyük bir gelişmeye neden olmuştur. Standardizasyonun sanayileşme ve kalkınmanın temel şartlarından biri olması, kalite güvencesini, standartların sürekli geliştirilmesini ve güncelleştirilmesini zorunlu kılmaktadır. Bu nedenle Bakanlığımız, standardizasyon hizmetlerine özel önem vermektedir.

-ZORUNLU MAMÜL SAYISI 243`E ÇIKARTILDI-

Sanayi ve Ticaret Bakanı Tanrıkulu, Bakanlık tarafından Türk Standartlarına Uygunluk Belgesi ve TSE hakkındaki Tebliğin hazırlandığını ve bununla TSE markası bulundurma zorunluluğu olan mamüllerin sayısının 243`e çıkartıldığını bildirdi. Bakanlık tarafından bugüne kadar boya konusunda da 20 adet Türk standardının mecburi olarak uygulamaya konulduğunu da belirten Bakan Tanrıkulu, bu standartların 5`i bu tebliğ kapsamına alınmıştır dedi. Tanrıkulu, kalite anlayışının hakim kılınması gerektiğini de belirterek, bir ülkenin kalkınmışlık düzeyinin en inandırıcı kanıtının ürettiği mal ve hizmetin kalitesi olduğunu söyledi.

Diğer Genel Haberleri