Borusan Pargem İşbirliği

Borusan teknolojik yatırımlar holding, pargem proje araştırma geliştirme merkezi ile stratejik ortaklık prensip anlaşması imzaladı.

Bigpara Haber
İSTANBUL (A.A) - 07.12.2000 - Borusan Teknolojik Yatırımlar Holding A.Ş, Pargem Proje Araştırma Geliştirme Merkezi Limited Şirketi ile Stratejik Ortaklık Prensip Anlaşması imzaladı. Borusan Yatırım ve Pazarlama A.Ş`den Borsa`ya gönderilen açıklamaya göre, anlaşma gereğince anonim şirket olarak faaliyet gösterecek Pargem`de Borusan Teknoloji`nin payı yüzde 60 olacak. Borusan Grubu, söz konusu ortaklık ile Pargem`e finansal ve yönetsel destek sağlayarak, katma değer yaratmayı hedefliyor. Türkiye`nin ilk entegrasyon şirketi olan Pargem de, ortaklıkla mevcut hizmet yelpazesini ve müşteri portföyünü Borusan gücüyle geliştirerek, alanında Türkiye`nin lider şirketi olmayı amaçlıyor.


BORUSAN YATIRIM HİSSESİ SATIŞI;

Öte yandan, Borusan Holding A.Ş ile Borusan İstikbal Ticaret T.A.Ş, sahip oldukları Borusan Yatırım ve Pazarlama A.Ş hisse senetlerinin bir bölümünü İMKB`de satma kararı aldılar. Satış sonrası, Borusan Holding`in şirket sermayesine iştirak oranı yüzde 18.54`den yüzde 14.78`e ve Borusan İstikbal Ticaret`in yüzde 28.82`den yüzde 26.15`e düşecek.

Diğer Piyasa Haberleri