`Borsaya geri dönüşler başladı`

Sermaye Piyasası Kurulu Başkanı (SPK) Vahdettin Ertaş, CNBCe’ye konuştu

Bigpara Haber

Sermaye Piyasası Kurulu Başkanı (SPK) Vahdettin Ertaş, 22 Mayıs’tan bu yana hisse piyasalarından çıkışın 1.5 milyar doların üzerinde olduğunu belirterek, “Son beş iş gününün dördünde çıkışlar durdu, geri dönüşler başladı” dedi.

CNBCe’ye konuşan Ertaş, 22 Mayıs’taki ABD Merkez Bankası’nın (FED) açıklamasının ardından sermaye piyasalarında yaşanan dalgalanmayı değerlendirerek, “Türkiye’de endeksle ilgili kısımda yüzde 18 civarında gerileme var. Brezilya’da bu oran yüzde 9.31, Çin’de yüzde 11, Rusya’da ise yüzde 9” dedi.

SPK incelemesi

Ertaş, “Dalgalı sürecin kısa sürede sonlanacağını düşünüyorum, kalıcı olmayacağını tahmin ediyorum çünkü piyasa FED’in açıklamalarına gereğinden fazla reaksiyon gösterdi . Volatilitenin yine de önceki dönemlere kıyasla yüksek olacağı bir dönem yaşayacağız” diye konuştu.

Piyasalardaki dalgalanma sırasında SPK’nın başlattığı incelemesini değerlendiren Ertaş, “Mevcut ve potansiyel yatırımcıları korumak adına SPK’nın iş başında olması doğal. Başka bir şey yok” dedi.

Ertaş, “İstediğimiz bilgi ve belgeleri Türkiye’den temin ettik, bazı yatırımcıların yurtdışı kaynaklı olduğunu belirledik” diye konuştu.

Diğer Borsa Haberleri