Borsalarda yükseliş modası

Sadece Borsa İstanbul`da değil tüm dünya borsalarında rekor üstüne rekor kırılıyor. Yükseliş bugün de sürüyor

Bigpara Haber

Sadece Borsa İstanbul`da değil tüm dünya borsalarında rekor üstüne rekor kırılıyor. Yükseliş bugün de sürüyor

Hisse senedi piyasalarında ralli tüm hızıyla devam ediyor. Sadece Borsa İstanbul`da değil, Tokya`da New York`ta hemen hemen tüm borsalarda her gün yeni bir rekor kırılıyor. Her gelen veri de bu yükselişi destekliyor. Asya borsaları açıklanan güçlü ekonomik veriler ve Wall Street`teki rekor kapanışların ardından bugün yaklaşık iki yılın en yüksek seviyesine ulaştı.

Avustralya`da açıklanan güçlü istihdam verisi ve Güney Kore`nin sürpriz faiz indirimi de piyasaya destek sağladı. MSCI`nın Japonya hariç Asya Pasifik borsalar endeksi bugün yüzde 0.3 yükselirken, Japonya`nın Nikkei endeksindeki yükseliş yüzde 0.9`u buldu.

ABD`de S&P 500 endeksi dün beşinci günde de rekor yükseliş kaydederken, Dow endeksi ikinci günde de rekor kırdı ve yine 15,000 seviyesinin üzerinde kapandı. ABD borsalarındaki yükseliş uzun süreli oluşu ve direnciyle yatırımcıları şaşırtmaya devam etti. En güçlü performanslara finans, teknoloji ve malzeme sektörlerinde rastlanırken, Dow`daki yükselişe International Business Machines hisseleri öncülük etti.

Piyasadaki yükselişe güçlü şirket bilançolarının yanı sıra uygulanmakta olan genişlemeci para politikaları da destek sağladı.

VERİLER OLUMLU

Dolar karşısında daha önce 1.3195`e kadar yükselen euro bugün 1.3163 seviyesinde işlem gördü. Almanya`da açıklanan Mart ayı sanayi üretimi verisi euroya olumlu yansıdı. Ülkede dün açıklanan veriye göre, sanayi üretimi Mart`ta düşüş beklentisine karşılık yüzde 1.2 artış kaydetti. Reuters anketine katılan analistler, sanayi üretiminin Mart`ta yüzde 0.1 azalmasını bekliyorlardı. Euro bu verinin hemen ardından dün dolar karşısında 1.31405 ile seansın en yüksek seviyesini görmüştü. Avrupa Merkez Bankası (ECB) İcra Kurulu üyelerinden Yves Mersch`in dünkü açıklamaları da euro üzerinde etkili oldu. Mersch, Alet kutumuzda hala araçlarımız var, dişsiz bir kaplan değiliz demişti.

Diğer Borsa Haberleri