Borsalar G20 toplantı sonuçlarıyla dalgalı !

Asya borsaları, Wall Street'te yaşanan düşüşler ve G20 toplantısının ardından yapılan açıklamada ticaret korumacılığını engelleme taahhüdünün kaldırılması sonucu bugün dalgalı bir seyir izlerken, Fed'in beklenenden daha az şahin açıklamaları piyasa üzerinde etkisini sürdürüyor.

Bigpara Haber

Japonya dışındaki Asya Pasifik piyasalarını takip eden MSCI endeksi yüzde 0.1 yükseldi. Çin hisseleri de yüzde 0.2 değer kazanırken, Avustralya ve Güney Kore hisseleri düştü. Japonya ise bugün tatil dolayısıyla kapalı.

MSCI gelişen piyasalar endeksi yüzde 0.3 yükselerek son iki yıldan daha uzun bir sürenin zirve seviyesini gördü.

DÜNYA BORSALARINDAKİ SON DURUM İÇİN TIKLAYIN...

Gelişen piyasa fonları 15 Mart'ta sona eren hafta itibariyle üst üste altıncı hafta giriş yaşasa da bu giriş hızında keskin bir düşüş yaşandı. Thomson Reuters verilerine göre bir önceki hafta yaklaşık 1 milyar dolarlık giriş yaşayan fonlar geçtiğimiz hafta yaklaşık 215 milyon dolarlık bir giriş gördü.

Haberin Devamı

Wall Street geçtiğimiz haftanın son gününü düşen banka hisselerinin de etkisiyle yatay/hafif ekside kapattı.

Dünyanın en büyük ekonomilerinin maliye bakanları rekabetçi devalüasyon konusundaki uyarılarını yenilerken, küresel ticareti serbest ve açık tutmak konusunda bir anlaşmaya varamadı ve küresel çapta korumacılığa dönülebileceği sinyalleri verdi.

Diğer Borsa Haberleri