Borsada yükselişe `mola` mı geliyor?

Analistler endeksin uzun soluklu yükselişine mola verebileceğini açıkladı

Bigpara Haber

Analistler endeksin uzun soluklu yükselişine mola verebileceğini açıkladı


İMKB endeksi haftaya rekorla başladı. Gün içinde tarihinin en yüksek seviyesi olan 85.719 puanı gören endeks, kapanışı ise yüzde 0.33 yükselişle 85.281 puanla yine rekorla yaptı.

Ancak, endeks hâlâ dolar bazlı zirveye ulaşmış değil. Endeksin dolar bazında en yüksek seviyesi Kasım 2010’da 5.1 cent’te bulunuyor. Endeks şu anda 4.8 cent seviyesinde. Endeks dolar bazlı zirvesinin yüzde 5.8 aşağısında işlem görüyor.

Yılın ilk çeyreğinde Türkiye’nin kredi notunun Moody’s tarafından ‘yatırım yapılabilir seviye’ye yükseltileceği beklentisinin yanı sıra yurtdışı borsalardaki yükseliş, ekonomideki olumlu havanın desteğiyle endeks yılbaşından bu yana 9 prim yapmış durumda.

Kâr satışları gelebilir

Ancak, analistler endeksin uzun soluklu yükselişine mola verebileceği bu nedenle kâr satışlarına dikkat edilmesi gerektiği konusunda uyarıda bulunuyor. Gedik Yatırım tarafından yapılan değerlendirmede, bu yıl için zirvenin 95 bin -105 bin aralığı olabileceği belirtilirken, yıl içinde yüzde 10-15’i bulabilecek geri çekilmeler konusunda uyarıda da bulunuluyor.

Bu arada, Polonya zlotisinde faiz indirim beklentileriyle görülen değer kaybı gelişmekte olan ülke para birimlerini de etkiledi. Dolar 1.76 liradan işlem gördü.

Diğer Borsa Haberleri