Borsada işlem süresi 17.00`ye uzuyor

A Yatırım Genel Müdürü Metin Ayışık, İMKB`de işlem süresinin planlanan değişiklikle 17.00`ye uzatılabileceğini söyledi

Bigpara Haber

A Yatırım Genel Müdürü Metin Ayışık, İMKB`de işlem süresinin planlanan değişiklikle 17.00`ye uzatılabileceğini söyledi.

RADİKAL

Alternatifbank`a bağlı A Yatırım`ın Genel Müdürü Metin Ayışık, İstanbul Menkul Kıymetler Borsası`nda (İMKB) büyük ihtimalle açılış seansı süresinin kısalacağını, seans işlemlerinin ise 16.30`dan saat 17.00`ye kadar sürmesinin sağlanacağını söyledi.
 
Ayışık, sektöre ve piyasalara ilişkin soruları yanıtladı. Ayışık, İMKB`de seans sürelerinde yapılması planlanan değişikliğe ilişkin gerekli düzenlemelerde son aşamaya gelindiğini, toplam işlem süresinin 45 dakika uzamasının söz konusu olduğunu belirtti.

İMKB`nin diğer borsalarla entegrasyonunun önemine işaret eden Ayışık, İkili seans uygulamasının devamını istiyoruz. Bu yıl bitmeden düzenlemenin devreye girmesini bekliyoruz diye konuştu. Ayışık, sürelerin uzatılmasının borsadaki işlem hacmine de katkı sağlayacağını vurguladı.

Borsadaki yatırımcı profiline değinen Ayışık, orta ve küçük yatırımcının çok azaldığını, bunun da dengesiz bir durum ortaya çıkardığını söyledi. Borsada yabancıların payının yüzde 72`lere ulaştığını hatırlatan Ayışık, Bu oran daha da yukarı doğru gidecektir. Yerli tarafındaki sıkıntı ise devam ediyor dedi.

Türkiye`de hâlâ tasarruf konusunda eksiklerin olduğunu dile getiren Ayışık, kişi başı gelirin, son beş yılda önemli oranında artmasına rağmen hâlâ tasarruf edilebilecek seviyede olmadığını, borsadaki yerli payının düşüklüğünün de bununla açıklanabileceğini anlattı.

Yatırımcıların 30 hisse senedi içinde döndüğünü, sürekli aynı senetlerin alınıp satıldığını belirten Ayışık, yeni halka arzların önem taşıdığını anlattı.

`Beş Halkbank gelse yine satılır`


Halkbank`ın halka arzında gelen yüksek talebi hatırlatan Ayışık, şöyle konuştu: Büyük halka arzların gelmesi için teşvikleri oturup hep birlikte düşünmek lazım. Piyasa çok büyük, Halkbank gibi beş tane daha halka arz olsa belki beşini de yutardı bu piyasa. Daha önceki yıllarda vergi teşvikleri vardı. Bugün böyle bir teşvik olabilir, bu pasta büyütülür. Talep var ancak arz tarafında sıkıntı var. Halka arz fiyatları cazip bir hale geldi aslında, her sektöre de talep var. Bu teşvikleri tekrar gözden geçirmek lazım.

Diğer Genel Haberleri