Borsa Yorumu / Hedef Menkul Değerler

Dün yukarı hareketin ardından kapanışın 54,450 seviyesinin altından gerçekleşmesi bugün için yatay bir hareketi daha muhtemel kılmaktadır

Bigpara Haber
ABD Hisse Senedi Endeksleri yukarı yönlü bir seyir izlediği ama genel itibariyle de sakin işlemlerin gerçekleştiği dünü, %0.25 ila %0.39’luk sınırlı kazançlarla tamamlamıştır. Önemli destek seviyeler üzerinde kalma çabaları daha etkili olurken, bu bağlamda başarılı olan endeksler yukarı yöndeki dirençli pozisyonlarını koruduklarını göstermiştir. Dün açıklanan ve hemen hemen beklentilere paralel gerçekleşen 2. çeyrek GSYİH ile fiyat endeksi dataları da FED’in faiz indirimlerine devam edebileceği beklentilerini desteklemiştir.

Alıcılı açılışla beraber en yüksekte 55,129 puana kadar ulaşan Ulusal-100 Endeksi, kapanışını %0.27’lik değer artışıyla yapmasına rağmen günün büyük bir bölümünü satış baskısı altında geçirmiştir. Yurtdışı piyasalarda negatif görünümler bulunmamakla beraber bugün endeksin bu kanattan alıma yönelik yeterli desteği göremeyeceğini tahmin ediyoruz. Dolayısıyla bugüne yönelik beklentilerimizde daha çok yatay ağırlıklı bir hareket öngörüyoruz. Yurtiçinde ise gerek siyasi gerekse de ekonomi kanadı beklentileri sakin iken, Irak hükümetiyle mutabakat sağlanmasının ardından önümüzdeki günlerde Kuzey Irakla ilgili beklentiler yeniden ön plana çıkabilir. Dün yukarı hareketin ardından kapanışın 54,450 seviyesinin altından gerçekleşmesi bugün için yatay bir hareketi daha muhtemel kılmaktadır. Bu bağlamda hafta kapanışı itibariyle takip önceliğimiz bu seviyenin üzerinde kalınması olacakken, bunun dışında ise destek olarak 53,800 ve direnç olarak 54,900- 55,150 aralığı değerlendirilebilir.

Diğer Genel Haberleri