Borsa Yorumu / Alan Yatırım

``Endeksin 5 ve 9günlük hareketli ortalamasını kırmasıyla birlikte kısa vadede başlayan yukarı trendin devam ettiğini söyleyebiliriz``

Bigpara Haber

SPK`nın Yapı Kredi Bankası İle ilgili açıklaması ile başlayan olumlu hareket, yurtdışı piyasalardaki olumlu trendin de etkisiyle dün de devam etti. 38.550 puana kadar yükselen endeks buralardan gelen bir miktar satışla günü %0.37 (142 puan) oranında artarak 38.553 değerinden kapattı.

Anayasa Mahkemesi`nin, T. Telekom’un özelleştirilmesine olanak tanıyan Özelleştirme Yasası’nın iptali ve yürürlüğünün durdurulması istemiyle açılan dava ile araç muayene istasyonları hakkındaki kararı bugün piyasalarca beklenecektir. ÖİB, olabilecek bir iptal kararının T. Telekom`un satış sürecini etkilemeyeceğini belirtirken, piyasa sonucu görmek isteyebilir.  İzlenecek diğer gündem maddelerini ise ABD`de bugün açıklanacak Kasım ayı dayanıklı mal siparişleri ve yeni konut satışları olacak.

ABD`de dün açıklanan Kasım ayında kişisel gelirler ve kişisel harcamalar ile %0.4`lük beklentilerin altında %0.3 arttı. FED`in enflasyon için tercih ettiği gösterge olan kişisel harcamalara göre gıda ve enerji dışındaki fiyat artışını gösteren PCE endeksi ise %0.1 arttı. Olumlu gelen bu datalar ABD`de 10 yıllık faiz oranlarının %4.42`ye gerilemesine yol açtı. Petrol fiyatları 58.18 dolar ile sakin bir seyir izlemekte. Wall Street`te yükseliş, Avrupa borsalarında ise yatay seyir hakim. ABD`de 10 yıllık faiz oranlarındaki gerilemenin gelişen ülke tahvillerine olumlu yansıdığı görülmekte.

Önceki günlere nazaran daha dar ve sıkısık gün izleyebiliriz. Endeksin 5 ve 9  günlük hareketli ortalamasını kırmasıyla birlikte kısa vadede başlayan yukarı trendin devam ettiğini söyleyebiliriz. Endeksin ilk dirençleri 38.500-38.600`de. Kanal hedefi ise 39.200-39.300`de bulunmakta. Destekler 38.000-37.700`de.

Diğer Genel Haberleri