Borsa yatırımcıları nasıl olmalı?

Borsa İstanbul Başkanı İbrahim Turhan, canlı yayında soruları yanıtladı.

Bigpara Haber

Borsa İstanbul Başkanı İbrahim Turhan, canlı yayında soruları yanıtladı.

Borsa İstanbul`un birinci yaşını geride bırakmasını değerlendiren Turhan, birincil veri merkeziyle ilgili de konuştu. Turhan, Birinci veri merkezinin açılması çok önemliydi. Bunun ne kadar önemli olduğunu o gün veri merkezinin açılışı sırasında veri merkezinin eski ve yeni halini görenler de fark etti. Eski veri merkezi bilgisayarların içiçe durduğu, iklimlendirme sisteminin yetersiz olduğu bir sistemdi. Son derece sıkıntılıydı dedi.

SIKINTILAR İÇİN ADIM ATTIK

Turhan bu sıkıntıların teknik arızalara doğrudan etki etmediğini belirtti ve teknik, donanım ve yazılım alanındaki sıkıntıları aşmak için harekete geçtiklerini belirtti. Yazılım alanında Nasdaq ile yapılan anlaşmanın etkili olacağını söyledi. Borsa İstanbul, Hedefimiz gelecek yıl bu zamanlar sıkıntıları aşmak. İşlem devamlılığını yüzde 99,9`a çıkarmayı hedefliyoruz dedi.

BORSACILAR GEÇİCİ OLARAK BİR YERE TAŞINACAK

CANLI BORSA İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN...

Turhan, Borsa İstanbul`da işlem salonun da Eylül ayına kadar tamamlanacağını, bu sırada da borsacıların geçici olarak bir yere taşınacağını söyledi.

YENİ SEANS NASIL OLACAK?

Turhan, “İşlem salonunda öncelik veri ekranını değiştirdik. Bizim veri ekranımız eksi kara tahtalar gibi bir ekrandı. Donuk, statik, harekete izin vermeyen bir ekrandı. Geçen hafta değiştirdik. Şimdi salon da değişecek. Üç ay sürmesi planlanıyor bu inşaatın. Borsacıları kampüs içinde misafir edeceğiz” dedi.

ESKİSİ GİBİ OLMAYACAK

Borsa İstanbul Başkanı, yeni seans salonunun nasıl olacağına dair de açıklamalar yaptı. Turhan, “Yeni seans salonu eskisi gibi olmayacak. Yatırım ajanslarının her türlü PR ajansı gibi kullanacakları, basın mensuplarının da multimedya merkezlerini kullanacağı bir alan olacak. Amerikan vari bir sisteme geçilecek. Salonun içi de buna göre düzenlenecek. Eylül’de tamamlanacak” diye devam etti.

BORSA YATIRIMCILARI NASIL OLMALI?

Turhan, “Borsaya gelecek yatırımcılar nasıl olmalı? Biz gelecek yatırımcıların yüzde 50’sinin kurumsal, yüzde 30’u varlık yönetim şirketleri, yüzde 10-15 kadar bireysel yatırımcılar, geride kalanı da algoritmik yatırımlar yapanlar olmalı” dedi.

Diğer Borsa Haberleri