Borsa kar satışlarıyla geriledi

Takasın son gününde 12 bin 124 puana kadar yükselen endeks, 2 gün içindeki yaklaşık bin puanlık yükselişin satışlarla realize olması üzerine geriledi

Bigpara Haber
Dün yüzde 6 civarındaki yükselişin ardından bugün seans içinde 12 bin 124 puanı gören endeks bu noktadan gelen satışların etkisiyle gerileyerek günü 131 puanlık kayıpla 11 bin 839 puandan kapattı. İç borç takasında bugün bankaların tekliflerini iletecek olması nedeniyle güne tedirgin başlayan borsanın ik dakikalarda yükselerek 12 bin 124 puana kadar yükseldiği ancak daha sonra gerilediği görüldü. İlk seansı düne göre küçük bir farkla yukarıda kapatan endeks ikinci seansta satışların daha yoğun olması nedeniyle gerilediği görüldü. İşlem hacmi son günlere oranla hafif bir artış kaydederek 440 trilyon liraya yükseldi.

Uzmanlar bankaların talep miktarının beklenin biraz üstünde yaklaşık 8 milyar dolar civarında oluşacağı beklentilerine borsanın gelecek hafta kararın açıklanacağı Fazilet davasının sonucuna endekslendiğini belirtiyor.

Takas nedeniyle banka hisselerinin daha hareketli olduğu haftanın son gününde Yapı Kredi Bankası hisseleri 41.8 trilyon lira ile en çok işlem yapılan, Ceylan Giyim hisseleri yüzde 13.04 ile en çok değer kazanan ve Egs Dış Ticaret hisseleri yüzde 5.17 ile en çok değer yitiren hisse senedi oldu. İMKB 30 içinde Şişe Cam hisseleri yüzde 5.7 ile en çok değer kazanan, Garanti Bankası hisseleri yüzde 4.2 ile en çok değer kaybeden hisse senetleri oldu.
(tradecnet.com)

Diğer Genel Haberleri