Borsa İstanbul yükselişte

Borsa İstanbul 100 endeksi, günün ilk yarısında yüzde 0,34 değer kazanarak 1.438,79 puana yükseldi.

Bigpara Haber

Günün ilk yarısında dalgalı seyreden BIST 100 endeksi, saat 13.00 itibarıyla önceki kapanışa göre 4,94 puan artışla 1.438,79 seviyesine çıktı. Toplam işlem hacmi 5,7 milyar lira düzeyinde gerçekleşti.

İlk yarıda bankacılık endeksi yüzde 0,45 değer kazanırken, holding endeksi yüzde 0,10 değer kaybetti. Sektör endeksleri arasında en fazla kazandıran yüzde 1,72 ile inşaat, en çok gerileyen yüzde 0,10 ile holding oldu.

CANLI BORSA İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN...

Haberin Devamı

Analistler, enflasyondaki yükselişe karşın zayıf istihdam piyasası ve yeni tip koronavirüs varyantlarının ekonomik toparlanmaya zarar vereceğine ilişkin endişelerin yatırımcıları temkinli pozisyon almaya yönlendirdiğini, para politikalarına yönelik belirsizliklerin de devam ettiğini aktardı.

Bugün piyasaların odağında Avrupa Merkez Bankası(ECB) toplantısından çıkacak kararların bulunduğunu ifade eden analistler, ECB'nin faizlerde ve para politikasında değişikliğe gitmesinin beklenmediğini, karar sonrası ECB Başkanı Christine Lagarde'ın yapacağı konuşmadan, artan enflasyonist baskılar karşısında varlık alımları konusunda izlenecek yola dair ipuçlarının aranacağını söyledi.

Analistler, makroekonomik veri tarafında ise yurt içinde haftalık para ve banka istatistikleri, yurt dışında da ABD'de haftalık işsizlik başvurularının takip edileceğini belirterek, teknik açıdan BIST 100 endeksinde 1.410 puanın destek, 1.450 puanın ise direnç konumunda bulunduğunu kaydetti.

Diğer Borsa Haberleri