Borsa İstanbul Niğde Toplantısı gerçekleştirildi

Niğde toplantısı 26 Kasım 2014’de Niğde Ticaret ve Sanayi Odasında yapıldı

Bigpara Haber



Borsa İstanbul, sanayi ve ticaret odaları, sektörel ve bölgesel dernekler ile ortaklaşa gerçekleştirdiği “Halka Arz ve Borsa İstanbul’un Sunduğu Fırsatlar” konulu toplantılara Niğde’de bir yenisini ekledi. Niğde Ticaret ve Sanayi Odası (NİTSO) ve Borsa İstanbul işbirliğiyle 26 Kasım’da düzenlenen etkinliğe Niğde şirketleri yoğun ilgi gösterdi.

Etkinliğin açılış konuşmaları Niğde Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Şevket Katırcıoğlu ve Borsa İstanbul (BIST) Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Kemal Yılmaz tarafından gerçekleştirildi. Şevket Katırcıoğlu oda üyesi şirketlerin karşılaştıkları finansman sorunlarına değinirken, bu sorunlara çözüm bulma yolunda Borsa İstanbul A.Ş. ile gerçekleştirilen etkinliğin önemine vurgu yaptı. Mustafa Kemal Yılmaz, Borsa İstanbul’un son dönemde yaptığı atılımları paylaşarak başladığı konuşmasında, ülkemiz şirketlerinin borçluluk oranlarının giderek arttığını ve şirketlerimizin faaliyet kârlarının  önemli bir kısmını finansman gideri olarak kaybettiğini belirterek, ülkemizin 2023 hedeflerini yakalayabilmesi ve bölge ekonomisinin gelişebilmesi için şirketlerimizin sermaye piyasasının olanaklarından yararlanmalarının bir zorunluluk haline geldiğini belirtti.

Açılış konuşmalarına müteakip Borsa İstanbul Pazarlama ve Satış Bölümü Müdürü Serhat Görgün halka arz, pazarlar ve alternatif finansman araçları konularını içeren bir sunum gerçekleştirdi. Oyak Yatırım Menkul Değerler A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı Tayfun Oral gerçekleştirdiği sunumda şirket değerlemesi, talep toplanması gibi sermaye piyasaları da önem arz eden diğer konular hakkında detaylı bilgi verdi.

Diğer Halka-Arz Haberleri