Borsa İstanbul’da gong Platform Turizm için çaldı

Borsa İstanbul’da gong bu sefer Platform Turizm Taşımacılık Gıda İnşaat Temizlik Hizmetleri Sanayi ve Ticaret A.Ş. için çaldı.

Bigpara Haber

14 Aralık tarihinde Borsa İstanbul’da gerçekleştirilen Gong Töreni ile birlikte Platform Turizm payları #PLTUR işlem kodu ile BİST Yıldız Pazar’da işlem görmeye başlarken, 24 milyon 750 bin adet pay sermaye artırımı ve 24 milyon 750 bin adet pay ortak satışı yoluyla olmak üzere toplamda 49 milyon 500 bin adet Platform Turizm payları İnfo Yatırım aracılığıyla hisse başına 9,10 TL’den arz edildi. Şirketin halka arz büyüklüğü 450,5 milyon TL, halka açıklık oranı ise yüzde 20,22 olarak gerçekleşti.

Haberin Devamı

Gong Töreni’nde konuşan Borsa İstanbul A.Ş. Genel Müdürü Korkmaz Ergun, “Platform Turizm, halka arzda gelen yüksek taleple, yaklaşık 450 Milyon TL tutarında halka arz geliri ve 630 bin yatırımcıya gerçekleştirilen satışla çok başarılı bir halka arz gerçekleştirmiştir. Bu başarılı halka arzdan dolayı emeği geçen herkesi tebrik ediyorum. Şirkete katılan 630 bin yeni ortak şüphesiz şirkete güç katarken, şirketin sorumluluğunu da arttırmaktadır. Diğer taraftan, bu yeni ortakların yani yatırımcıların kendi sorumluluğu nedir. Tüm yatırımcılarımızın, özellikle yeni yatırımcıların, daha da önemlisi genç yatırımcılarımızın finansal okuryazarlıklarını arttırmaları ve ortaklık kültürü ile yatırım yapmalarını bekliyoruz” dedi.

Diğer Borsa Haberleri