Borsa İstanbul’da Gong “İş Yatırım” için çaldı

Borsa İstanbul’da Gong bugün, İş Yatırım’ın 20. kuruluş yıldönümü için çaldı.

Bigpara Haber

Tören, Borsa İstanbul yerleşkesi fuaye alanında Genel Müdür Osman Saraç, İş Yatırım Yönetim Kurulu Başkanı İlhami Koç ve İş Yatırım Genel Müdürü Rıza Kutlusoy’un birlikte çaldıkları gongla başladı.

Birlikte çalınan gongun ardından Borsa İstanbul Genel Müdürü Osman Saraç yaptığı açılış konuşmasında, İstanbul Beşiktaş’ta ve Kayseri’de güvenlik güçlerimize ve sivil vatandaşlarımıza yapılan hain terör saldırılarını kınadı ve şehitlere rahmet, yaralılara acil şifalar diledi. Saraç, “Bilindiği üzere Sayın Cumhurbaşkanımız teröre karşı seferberlik ilan etmiştir. Borsa İstanbul olarak, sektördeki paydaşlarımızla yakın iş birliği içerisinde, bu değerli ve anlamlı çağrıya azami seviyede katkı sağlamaya çalışmaktayız.” ifadelerini kullandı.

Saraç, İş Yatırım Yönetim Kurulu Başkanı ve Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Üyesi İlhami Koç’a Borsa İstanbul’a sağlamaya devam ettikleri değerli katkılarından dolayı teşekkürlerini iletti.

Haberin Devamı

Saraç sözlerini şöyle sürdürdü:

“Üç temel piyasamızın da üyesi olan İş Yatırım, özellikle Pay Piyasası ve VİOP’ta işlem hacmi olarak her ay ilk üç kurum arasında yer almaktadır. Borçlanma Araçları Piyasasında sadece aracı kurumlar dikkate alındığında, orada da en yüksek işlem hacmine sahip üyelerimizden biridir. 2016 yılında terminal kullanımı açısından en aktif üyelerimizden olan İş yatırım, kolokasyon hizmetlerimizden de faydalanmaktadır.”

Ayrıca İş Yatırım’ın  ilk varant ihracını yapan kurumlardan biri olduğunu hatırlatan Saraç, İş Yatırım’ın yenilikçi ve iş birliğine açık bir kurum olduğunu ispatladığını vurguladı.

Haberin Devamı

Borsa İstanbul olarak, İş Yatırım’la süregelen yakın iş birliğinin devamını temenni ettiklerini belirten Saraç, “20. yılını kutlayan İş Yatırım’ı Borsa İstanbul olarak tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum.” dedi.

İş Yatırım Genel Müdürü Rıza Kutlusoy da yaptığı konuşmada 20. yıllarını kutlamanın heyecanını yaşadıklarını dile getirerek,  gong töreniyle bu heyecanlarına ortak olduğu için Borsa İstanbul’a teşekkür etti.

Kutlusoy, İş Yatırım'ın 2007’de halka arz olduğunu hatırlatarak, "2007’den bu yana ulusal pazarda payları işlem gören tek aracı kurumuz. Banka aracı kurumu olarak yola çıkmıştık, bugün yerli ve yabancı 4 binden fazla ortağımız var. Borsa İstanbul’un en büyük müşterisiyiz. İşlem hacminde lider olmayı da sürdüreceğiz." diye konuştu.

Gong törenine, İş Yatırım Yönetim Kurulu Başkanı İlhami Koç, İş Yatırım yöneticileri, Borsa İstanbul ile grup şirketleri Takasbank ve Merkezi Kayıt Kuruluşu yöneticileri  de katıldı.

Haberin Devamı

Tören karşılıklı hediye takdimlerinin ardından sona erdi.

Diğer Halka-Arz Haberleri