Borsa İstanbul Ankara 1. OSB Toplantısı

Borsa İstanbul, sanayi ve ticaret odaları, organize sanayi bölgesi yönetimleri, sektörel ve bölgesel dernekler ile ortaklaşa gerçekleştirdiği “Halka Arz ve Borsa İstanbul’un Sunduğu Fırsatlar” konulu toplantılara hız kesmeden devam ediyor. Toplantıların sonuncusu Ankara’nın önemli sanayi şirketlerinin yer aldığı 1. Organize Sanayi Bölgesinde gerçekleştirildi

Bigpara Haber

Ankara 1. Organize Sanayi Bölgesi (OSB) ve Borsa İstanbul işbirliğiyle 2 Nisan 2015 tarihinde düzenlenen etkinliğe, aralarında Türk sanayisinin önde gelen şirketlerinin de bulunduğu OSB şirketleri yoğun ilgi gösterdi. Bölge Başkanlığı’nda gerçekleştirilen toplantının açılış konuşmaları, Ankara 1. OSB Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Kaya ve Borsa İstanbul Pazarlama ve Satış Bölümü Direktörü Serhat GÖRGÜN tarafından yapıldı. 

Açılış konuşmasında, halka arzdan faiz yükü getirmeyen kaynak sistemi olarak bahseden Kaya, ülkemiz özel sektörünün özellikle yabancı para cinsinden yükümlülüklerinde önemli artışın olduğu son dönemde, şirketlerin öz kaynaklarını sermaye veya sermaye benzeri fonlar yoluyla güçlendirmelerinin büyük önem taşıdığına dikkati çekerek, halka açılmanın finansman sorunlarının çözülmesi noktasında önemli bir adım olacağını ifade etti. Halka arzın kurumsallaşma yönünde sağlayacağı katkılara ve Borsa İstanbul’da işlem görüyor olmanın sağlayacağı prestije de vurgu yaptığı konuşmasında Kaya, “Hem Ankara 1. OSB Başkanı hem de 32 yıllık bir sanayici olarak faiz yükü getirmeyen kaynak sistemi olarak isimlendirdiğim halka arz meselesini sanayicilerimizin çok ciddi olarak gündemlerine almalarını öneriyorum” ifadelerini kullandı. 

Haberin Devamı

Konuşmasına Borsa İstanbul’un sermaye piyasasının gelişimine katkı sağlamak yönünde yaptığı çalışmaları anlatarak başlayan Serhat Görgün ise Ankara 1. OSB’nin önemli şirketlerinden olan ve geçtiğimiz yıl başarılı bir halka arz gerçekleştiren Ulusoy Elektrik’i işaret ederek, Ankara’da halka arz gerçekleştirebilecek ve sermaye piyasasının sağladığı imkanlardan faydalanabilecek bir çok şirket olduğuna inandığını ifade etti.

Açılış konuşmalarını takiben Borsa İstanbul A.Ş. Pazarlama Servisi Yöneticisi Mert SÜZGEN, Borsa İstanbul’da bulunan pazarlar, bu pazarlara kabul kriterleri ve halka arz süreçleri konusunda bir sunum yaptı. İş Yatırım Kurumsal Finansman Bölümü Yönetmeni Alper Temizer de halka arz sürecinde dikkat edilmesi gereken hususlar ve aracılık hizmetlerinin içeriği hakkında bilgiler verdi.

Diğer Halka-Arz Haberleri