Borsa günün ilk yarısında geriledi

Borsa İstanbul 100 endeksi, günün ilk yarısında yüzde 0,13 değer kaybederek sürekli müzayede işlemlerine verilen araya 96 bin 65 puandan girdi.

Bigpara Haber

Günün ilk yarısında BIST 100 endeksi önceki kapanışa göre 128,86 puan azalırken, toplam işlem hacmi 2,6 milyar lira düzeyinde gerçekleşti. İlk yarıda bankacılık endeksi yüzde 0,51, holding endeksi yüzde 0,25 geriledi. Sektör endeksleri arasında en fazla kazandıran yüzde 1,13 ile inşaat, en çok gerileyenler ise yüzde 0,95 ile finansal kiralama, faktoring ile sigorta oldu.

CANLI BORSA İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN...

Haberin Devamı

Güne, yükselişle başlayan ve gördüğü en yüksek seviye rekorunu 96.491,03 puana taşıyan BIST 100 endeksi, bu seviyelerde etkisini artıran kar satışlarıyla düşüşe geçti ve günün ilk yarısında 96.000 puanın hemen üzerinde dengelendi.

BORSADA UYGUN FIRSATLAR OLUŞABİLİR

Gedik Portföy, Portföy Yönetim Müdür Eral Karayazıcı, "Dış piyasalardaki olumlu seyirden güçlü şekilde yararlanan Borsa İstanbul TL bazı rekorunu bugün 96.491 seviyesine taşımayı başardı. Ancak bu seviyeden kar satışları geldiğini ve BIST’in zorlandığını görüyoruz. Uzun bir maratonun yokuşlu parkuruna benzetebileceğimiz var olan seviyelerin korunması ve aşılması kolay değil. 16 Mayıs'ta gerçekleştirilecek Trump – Erdoğan zirvesi ve Avrupa ile temaslar içsel dış borsalardaki rallinin sürüp sürmeyeceği dışsal etkenler olarak önümüzdeki günlere yön vermeye aday görünüyor. Ben var olan fiyatlar & şartlar dahilinde Borsa İstanbul’da risklerin baskınlık kazandığını ve haziran ayı içinde hisse senedi yatırımları adına daha uygun fırsatların oluşabileceğini düşünüyorum" dedi.

 

Diğer Borsa Haberleri