Borsa Baskanlıgı Duyuruları Svgsh Sermaye Piyasasi Kurulu`nun 12.03.1998 Tarih Ofd/504 2144 Sayili Yazisi Asagiya Cikarilmistir.

Bigpara Haber
"Ilgi: 04.02.1999 tarih ve 4/GID-232/RAM/2019 sayili yaziniz.
Sevgi Ozel Saglik Hizmetleri A.S.`nin (Sirket) sermayesinin %26. 985`ine isabet eden paylarini Gurol Aksoy ve M. Cemal Oztaylan`in bankalarina olan borclarina mahsuben yapilan haciz islemi sonucunda devir alarak Sirket`e ortak olan Tekstil Bankasi A.S. (Banka), Sirket`in paylarinin %25`inden fazlasina sahip olmasi nedeniyle, Kurulumuzun "Seri:IV, No:8 Halka Acik Anonim Ortakliklar Genel Kurullarinda Vekaleten Oy Kullanilmasina ve Cagri Yoluyla Vekalet veya Hisse Senedi Toplanmasina Iliskin Esaslar Tebligi" nin 17`nci maddesi uyarinca, diger ortaklarin sahip oldugu hisse senetlerini satin almak uzere cagrida bulunma zorunlulugundan muaf tutulmasi talebiyle 04.02.1999 tarih ve HM/99/61 sayili yazisi ile Kurulumuza basvurmustur.
Ilgi`de kayitli yaziniz ile Banka`nin, Kurulumuzun Seri:IV, No:8 Tebligi`nin 17`nci maddesi uyarinca cagrida bulunmadan muafiyet talebi ile ilgili olarak, Kurulumuzca alinacak kararin Baskanliginiza bildirilmesi talep edilmistir. Banka`nin soz konusu talebini 09.03.1999 tarih ve 25/269 sayili toplantisinda gorusen Kurulumuz, Sevgi Ozel Saglik Hizmetleri A.S.`nin sermayesinin, %26.985`ini temsil eden hisse senetlerinin Banka tarafindan devir alinmasi sonucunda, Sirket`in yonetim hakimiyetinde hic bir degisiklik olmamasi nedeniyle, Kurulumuzun Seri:IV, No:8 Teblig`in 17`nci maddesinin 3`uncu fikrasinda belirtilen muafiyet hallerinden olan "Ortakligin hisse senetlerinin ve oy haklarinin iktisabina ragmen, ortakligin sermaye dagilimi geregince, yonetim hakimiyetinde hic bir degisiklik olmamasi…" hukmu geregince Tekstil Bankasi A.S.`ne, Sevgi Ozel Saglik Hizmetleri A.S.`nin diger ortaklarina ait hisse senetlerini satinalmak uzere cagrida bulunma zorunlulugundan muafiyet verilmesine ve konu hakkindaki Kurul kararinin Borsa Gunluk Bulteni`nde ilanini teminen Baskanliginiza bildirilmesine karar vermistir.
Bilgi edinilmesini ve Tekstil Bankasi A.S.`nin Sevgi Ozel Saglik Hizmetleri A.S.`nin diger ortaklarina ait hisse senetlerini satinalmak uzere cagrida bulunma zorunlulugundan 09.03.1999 tarih ve 25/269 sayili Kurul karari ile muaf tutuldugunun Borsa Gunluk Bulteni`nde ilani icin geregini rica ederim.
I. Kubilay TEMUCIN
Kurul Baskan Yardimcisi " (IMKB BULTEN)

Diğer Genel Haberleri