Borsa Baskanlıgı Duyuruları Sermaye Piyasasi Kurulu`nun 28.10.1998 Tarih Ve Ofd/3101/10742 Sayili Yazisi Asagiya Cikarilmistir.

Bigpara Haber
1998 yilina ait hesap donemi sonunun yaklastigi dikkate alinarak, genel uygulamayi yonlendirmek amaciyla "Kurulumuzun 23. 07.1998 tarih ve 56/841 sayili toplantisinda alinan Karar asagida verilmistir.
Temettunun hisse senedi olarak dagitilabilecegine iliskin Kurulumuz duzenlemesi nedeniyle, temettu hisse senedi olarak dagitilabilecek; bu durum elde edilen hisse senetlerinin temettu geliri olma niteligini degistirmeyecek, dolayisiyla temettunun sermayeye eklenmesi suretiyle dagitilan bedelsiz hisse senetlerinin gelir olarak kaydedilmesi genel kabul gormus muhasebe ilkelerine aykirilik teskil etmeyecektir. Anilan Kurul Karari uyarinca, temettu karsiligi iktisap edilen hisse senetlerinin gerek bilancoda Temettu Karsiligi Bedelsiz Hisse Senetleri, gerekse gelir tablosunda "gelir" olarak kaydedilmesi mumkun bulunmaktadir. Ancak Seri: XI, No: 1 Tebligimizin (Teblig) 8`inci maddesinde aciklanan "Tutarlilik" kavrami geregince secilen yontemin birbirini izleyen donemlerde degistirilmeden kullanilmasi ve ayni Teblig`in 10`uncu maddesinde duzenlenen "Tam Aciklama" kavrami cercevesinde mali tablo dipnotlarinda secilen yontemle ilgili olarak ayrintili aciklama yapilmasi gerekmektedir. Uygulamanin anilan Kurulumuz Karari cercevesinde yonlendirilebilecegi hususundan sirketlerin bilgilendirilmesini teminen, isbu yazimizin Borsa Gunluk Bulteni`nde yayinlanmasi hususunda geregini rica ederim.
Prof. Dr. Muhsin MENGUTURK
Kurul Baskani " (IMKB BULTEN)

Diğer Genel Haberleri