Borsa Baskanlıgı Duyuruları Sermaye Piyasasi Kurulu`nun 27.05.1998 Tarih Ve Dedaı10/582 1805 Sayili Yazisi Asagiya Cikarilmistir.

Bigpara Haber
Kurulumuzun Seri:VII, No:10 sayili "Yatirim Fonlarina Iliskin Esaslar Tebligi" nin 41/c maddesinde "...Yonetici, fon portfoyune hisse senedi alim satim islemlerinde, islemi gerceklestiren araci kurulusun, fonu temsil eden musteri numarasiyla IMKB`da islem yapmasini temin etmek zorundadir. " hukmu yer almaktadir.
Ancak son zamanlarda araci kurumlarin yatirim fonlari ile ilgili olarak IMKB`de gerceklestirdikleri hisse senedi islemlerinde musteri numarasina yer verme yukumlulugunu yerine getirmede gerekli ozeni gostermedikleri anlasilmaktadir.
Araci kurum ve fon yoneticilerinin soz konusu yukumluluge uyumunun Borsaniz ve Kurulumuz isbirligiyle saglanmasina yonelik olarak asagidaki duyuru metninin borsa bulteninizde yayinlanmasi icin geregini rica ederim.
Prof. Dr. Muhsin MENGUTURK
Kurul Baskani
Sermaye Piyasasi Kurulu`ndan duyurudur.
"Yatirim Fonu yoneticilerinin ve yatirim fonlari islemlerini gerceklestiren araci kuruluslarin Kurulumuzun Seri:VII No:10 sayili Tebligi`nin 41/c maddesinde yeralan "...Yonetici, fon portfoyune hisse senedi alim satim islemlerinde, islemi gerceklestiren araci kurulusun, fonu temsil eden musteri numarasiyla IMKB`da islem yapmasini temin etmek zorundadir. " hukmunun yerine getirilmesi konusunda gerekli ozeni gostermeleri gerekmekte olup, bu yukumlulugunu yerine getirmeyen araci kurulus ve fon yoneticileri hakkinda yasal islem yapilacagi duyurulur." (IMKB BULTEN)

Diğer Genel Haberleri