BOJ faizde diğişikliğe gitmedi

Japonya Merkez Bankası, faiz ve varlık alım programında değişikliğe gitmedi

Bigpara Haber

Japonya Merkez Bankası, faiz ve varlık alım programında değişikliğe gitmedi

Varlık alım fonuna Eylül ve Ekim aylarında yüksek miktarlarda eklemeler yapmış olan Japonya Merkez Bankası, Kasım`da parasal genişleme önlemlerini sabit bırakarak, Aralık toplantısı öncesindeki daralma sinyalleri için beklemede kaldı.
 
Japonya Merkez Bankası`ndan yapılan açıklamada varlık fonunun 66 trilyonda, kredi programının ise 25 trilyon yende bırakıldığı belirtildi. Bankanın bu hamlesi Bloomberg anketine katılan 22 ekonomistin hepsi tarafından öngörülüyordu.


Ana muhalefet lideri ve 16 Aralık`taki seçimlerin ardından iktidarın başında olacağı tahmin edilen Shinzo Abe, bankanın sınırsız parasal genişleme yapması ve enflasyon hedefini de yüzde 1`den 3`e çıkarması çağrısında bulundu. Abe`nin geçtiğimiz haftaki açıklamalarının ardından yatırımcıların afresif parasal genişleme spekülasyonu üzerine yen, dolar karşısında son yılın en büyük 2 günlük satışını gördü.

Haberin Devamı

BOJ`un üzerindeki baskının artacağını söyleyen Barclays Plc`nin sabit getirili varlık baş stratejisti Chotaro Morita, Aralık`taki para politikası toplantısının genel seçimin ardından yapılacağını, bunun da ekstra teşvik baskısına neden olabileceğini söyledi.


BOJ politika faizini yüzde 0 ila 0.1 aralığında, aylık hazine tahvili alımlarını ise 1.8 trilyon yende bıraktı.

Diğer Genel Haberleri