Boğaz`daki yalılar 2.5 milyar dolar

Bigpara Haber
Emlak firması Century 21, İstanbul Boğazı`nın Anadolu ve Avrupa yakasındaki 486 yalıya fiyat biçti: 2.5 milyar dolar (yaklaşık 3.5 katrilyon lira).

96 ülkede faaliyet gösteren emlak firması Century 21`in ‘‘İstanbul Boğazı`ndaki yalıların tarihi özellikleri bugünkü durumları ve satış değerleri’’ araştırmasına göre, çoğunluğu Anadolu yakasında bulunan yalıların fiyatları 1 milyon dolar (Yaklaşık 1.4 trilyon lira) ile 60 milyon dolar (yaklaşık 84 trilyon lira) arasında değişiyor.

İstanbul Boğazı`nda bulunan 486 yalıdan beşine sahip Sabancı ailesinin yalılarının toplam satış fiyatı 50 milyon doları (yaklaşık 70 trilyon lira) bulurken SP Genel Başkanı Necmettin Erbakan`ın Çubuklu`daki yalısı 17 milyon dolar, (yaklaşık 24 trilyon lira), Cem Uzan`ın İstinye`deki yalısı ise 10 milyon dolar (yaklaşık 14 trilyon lira).

Gayrimenkul uzmanları, Boğaz`ın en değerli binaları olarak gösterdikleri Çırağan ve Beylerbeyi saraylarına ise bir satış bedeli belirleyemiyorlar.

Firma yetkilileri, yalı satışlarının ihracatın arttığı ya da ekonominin kötü gidip iflasların yaşandığı dönemlerde yoğunlaştığını belirterek ‘‘Son 15 yıldır ihracatımızda tekstil sektörünün ağırlığı var. Bu da yeni zenginler yarattı ve Boğaz`da son yıllarda satılan yalıların çoğunu tekstil sektöründeki patronlar aldı’’ dedi.

Hangi yalı ne kadar

Sabancı İkiz Yalılar: Anadoluhisarı`ndaki yalı 12 milyon dolar (yaklaşık 17 trilyon lira)

Şehmuz Tatlıcı`nın Çubuklu`daki yalısı: 20-25 milyon dolar (yaklaşık 28-35 trilyon lira)

Necmettin Erbakan`ın Çubuklu`daki yalısı: 17 milyon dolar (yaklaşık 24 trilyon lira)

Çubuklu`da bulunan Ayhan Şahenk Yalısı: 20 milyon dolar (yaklaşık 28 trilyon lira)

Rasim Ferit Bey Yalısı: Tansu Çiller`in Yeniköy`deki yalısı 5 milyon dolar (yaklaşık 7 trilyon lira)

Deli Fuat Paşa Yalısı: Dışişleri`nin kullandığı (İstinye`deki Müşir Fuat Paşa yalısı) 25 milyon dolar (yaklaşık 35 trilyon lira)

Rumelihisarı Perili Köşk: 40 milyon dolar (yaklaşık 64 trilyon lira)

Diğer Ekonomi Haberleri