Boeing’i durduran frenler

Bigpara Haber
1990 yılına kadar Türkiye`de Transtürk grubuyla fren malzemesi üreten ve alanında dünyanın önemli markalarından biri olan Bendix&Jurid 10 yıl aradan sonra Frentek firmasıyla yapılan lisans anlaşmasıyla yeniden üretilmeye başlıyor.

Boeing 747 uçakları, büyük şehirlerin raylı sistemlerinde de kullanılan Bendix&Jurid frenleri Türkiye`de bu yıldan itibaren farklı bir satış noktası sistemiyle gündeme gelecek. Türkiye`de üretilen fren ürünleri aynı zamanda yurtdışı pazarlara da ihraç edilecek.

Türkiye`de giderek artan ithal otomobillerle birlikte yenileme pazarında önemli bir yer almaya başladıklarını belirten Bendix&Jurid Genel Müdürü Salih Alson, Bendix Shop adıyla yeni satış noktaları kuracaklarını söyledi. İstanbul`da iki noktada başlayan Bendix Shoplarda hemen hemen tüm otomobillerin fren aksamı ve sürtünme malzemelerinin yer alacağını söyleyen Alson, sayıları yıl sonunda 10`a, 2002 sonunda ise 27`ye ulaşacak bu shopların satış sonrası garanti uygulayan mağazalar olacağını dile getirdi. Sürücülerin kullandığı otomobille ve teknik yapısıyla ilgili fazla bir bilgiye sahip olmadığını belirten Alson, bunun da küçük fiyat farkları için güvenliği ikinci plana itecek kararlar aldırdığını söyledi.

Alson, trafik kazalarında fren unsurunun gözardı edilmemesi gerektiğini dile getirdi. 50 milyon doları bulan Türkiye fren pazarında Bendix&Jurid`in yıllık 8 milyon adet üretim kapasitesi bulunuyor. Türkiye`de ECE R90 normuna uygun üretilen Bendix&Jurid`in içinde bulunduğu ABD merkezli Honeywell grubunun bu yıl içinde dünyanın en büyük gruplarından biri ile birleşmesi söz konusu. Türkiye`den WW, Opel, Mercedes gibi markalara ürün gönderiliyor.

Diğer Girişim Haberleri