Bize Üretimi Öğretin

Bigpara Haber
Rusya Başbakanı, bisküviden deterjana kadar her alanda üretimi öğretecek işletmecilere yatırım çağrısında bulundu.


Rusya, Türk KOBİ`lerini, yatırım yapmaya çağırıyor. `İğneden ipliğe` birçok tüketim malını ithal eden Rusya, küçük ölçekli sanayisini kalkındırmak için Türk girişimcisinden destek istedi. Önceki akşam işadamlarıyla biraraya gelen Rusya Federasyonu Başbakanı Mihail Kasyanov, Gelin yatırım yapın, bize tüketim malı üretmeyi öğretin dedi.


Büyük yatırımcılardan çok küçüklere ihtiyacımız var diyen Kasyanov, Efes Pilsen, Coca Cola, Ramstore ve Dorma Tekstil gibi kuruluşların Rusya`da yaptığı yatırımların, kendileri için örnek teşkil ettiğini dile getirdi. Bu tip çalışmaların çeşitlenerek artırılması gerektiğini söyleyen Kasyanov, Rusya`da yüksek teknolojiye dayalı tarım ürünlerinin işlenmesi, tüketim malları üretimi ve hafif sanayi alanlarında Türkiye`nin büyük tecrübelerinden yararlanmak istiyoruz. Bu çerçevede KOBİ`lerin faaliyetleri büyük önem taşıyor.

Kasım ayında İstanbul`da yapılacak olan Rusya İhraç Ürünleri Fuarı`ndan da çok umutlu olduklarını belirten Kasyanov, bu fuarda Rusya`da yatırım için işbirliği olanaklarının aranacağını söyledi.Rusya`nın sanayi ve üretiminde önemli artışlar görüldüğünü kaydeden Kasyanov, satın alma gücünün de geçen yıldan bu yana yüzde 25 arttığını söyledi. Bu ekonomik gelişmenin önümüzdeki dönemde de süreceğini vurgulayan Kasyanov, Satın alma gücünün artması yeni yatırımları gündeme getiriyor. Yaşanan bu uygun iklim Türk şirketlerinin de yararına olacaktır. (SABAH)

Diğer Ekonomi Haberleri