Bize para verin daha çok turist getirelim

Bigpara Haber
İngiliz tur operatörleri, Turizm Bakanı Taşar`a, Tanıtım giderlerinde destek verirseniz, gelecek yıl tam 1 milyon turist getiririz diye söz verdi
İngiltere`nin 5 büyük tur operatörü, Türkiye`ye turist getirmek için destek sözü istedi. 11 Eylül sonrasında yaşanan olumsuzluklar nedeniyle İngilizler`in Türkiye`ye gitmek istemeyeceğini belirten tur operatörleri, tanıtım giderlerine destek şartı koştu. Turizm Bakanı Mustafa Taşar`dan destek sözü alan tur operatörleri, bu kez 2002 için bir önceki yıla oranla getirecekleri turist sayısını artırdı.


NİYETLERİ ANLAŞILDI
Turizm Bakanı Mustafa Taşar, Londra`da İngiltere`nin 5 büyük tur operatörüyle yaptığı görüşmeler sonucunda, Türkiye`ye gelecek turist sayısında artış olacağını bildirdi. Taşar, ikili görüşmeleriyle ilgili SABAH`a yaptığı açıklamada, JMC, First Choise, Tapestry Holidays, Thomson ve Airtours, gelecek yıl toplam 700 bin İngiliz turisti Türkiye`ye getirmeyi taahhüt etti dedi.

Geçen yıl 915 bin, bu yıl Ocak-Ekim döneminde 809 bin turistin geldiği İngiltere`den, bu gelişme üzerine önümüzdeki sezon 1 milyon turist gelmesi bekleniyor.


Taşar, üç konuda söz verdi
Turizm Bakanı Mustafa Taşar İngilizler`i nasıl ikna ettiğini şöyle anlattı:

Türkiye`de güvenlik sorununun bulunmadığını, Müslüman ama demokratik, laik, yüzü Avrupa`ya dönük bir ülke olduğunu, Afganistan`la arasında 4 bin kilometre bulunduğunu söyledik. Bunun üzerine ağızlarındaki baklayı çıkardılar. Tanıtım ve reklam harcamalarına destek olmamız durumunda turist getirebileceklerini söylediler. Üç konuda söz verdik: Türkiye`ye yönelik projelerinde, reklam, tanıtım giderlerinde destek olacağız. İngiltere`den tanıtım amaçlı Türkiye`ye gelecek basın mensuplarını ağırlayacağız ve turistleri yönlendiren seyahat acentelerinin yetkililerine yönelik Türkiye`de eğitim çalışması yapacağız.

Diğer Ekonomi Haberleri