Bize İnanmayan IMF`ye Baksın

Bigpara Haber
Başbakan, yüksek enflasyon ve faiz lobilerinin ekonomik programın başarısını engellemek için her mazarratı yaptığını, bunlara karşı her türlü önlemi aldıklarını söyledi.


Başbakan Bülent Ecevit, hükümetin istikrar programını kararlılıkla yürüttüğünü belirterek ``Yüksek enflasyon ve yüksek faiz lobileri enflasyona karşı mücadelemizi ve faizlerdeki düşüşü önlemek için her mazarratı yapıyorlar`` dedi.
Ecevit, Başbakanlık`ta gazetecilerin kendisine yazılı olarak yönelttiği bazı sorularla ilgili açıklamalarda bulundu. IMF Başkan Yardımcısı Stanley Fischer`in de belirttiği gibi hükümetinin istikrar programını kararlılıkla sürdürdüğünü ifade eden Ecevit, şunları söyledi: ``Ancak petrol fiyatlarındaki artış ve Avrupa para birimindeki dalgalanma, ekonomimizi olumsuz yönde etkiliyor. Son günlerde ise bazı banka operasyonları kimi çevrelerde gereksiz kaygılar uyandırmıştır. Bir yandan yüksek enflasyon ve yüksek faiz lobileri enflasyona karşı mücadelemizi ve faizlerdeki düşüşü önlemek için her mazarratı yapıyorlar. Bu etkenlere karşı gerekli önlemleri alıyoruz.


YAPAY SORUNLAR ÇIKARTILIYOR

Ecevit, ``Siz açıklamalarınızda ekonominin iyi gittiğini söylüyorsunuz. Ancak, borsa düşüyor, ekonomide dalgalanmalar var. Yolunda gitmeyen bir şeyler mi var?` sorusuna şu yanıtı verdi: ``Ekonominin iyi gittiğini sadece ben söylemiyorum. Bu konularda çok titiz olan IMF de söylüyor, Dünya Bankası da söylüyor. Başka uluslararası finans kuruluşları da söylüyor. Ancak konuşmamda belirttiğim nedenlerle yapay bir sorun yaratılıyor bazı çevrelerce. Özellikle enflasyonun aşağı çekilmesini önlemek isteyen çevrelerin bu konudaki uğraşları yüzünden ve bankalarla ilgili tedbir alınırken bazı çevrelerde uyanan gereksiz kuşkular, kaygılar yüzünden böyle bir dalgalanmaya girdi ekonomimiz. Ama esasında sağlam, temelinde sağlam ekonomimiz... Bunu yalnız ben veya hükümetimiz değil, bütün dünya söylüyor.`` (FİNANSAL FORUM)

Diğer Ekonomi Haberleri