"Biz faizi yüksek tutmakla oyuna geliyoruz"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Seçimde milletim yeniden yola devam derse, bir defa bu faiz belasıyla mücadeleden zaferle çıkacağımı söylüyorum. Faizi tekrar aşağı çekmemiz lazım. Biz faizi yüksek tutmakla oyuna geliyoruz" dedi.

Bigpara Haber

TOBB Hizmet Şeref Belgesi Takdim Töreni'nde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın sözlerinin satır başları şöyle:

Bizi ne kur spekülatörleri ne faiz lobisi ne de derecelendirme kuruluşu maskesi altında gizlenen Türkiye düşmanları ilgilendirmez, bunlar bizi bağlamaz. Bizim bakacağımız tek yer işte burasıdır. Buradaki kardeşlerimizin yüreğidir, umududur.

Bugüne kadar ekonomide attığımız her adımı biz sizlerle istişare ederek yaptık. Onun için bütün toplantılarınızda sizlerle birlikte olmaya gayret ettim. Ülkemize karşı artan tüm saldırıları da sizlerle birlikte göğüsledik. Çoğunluğu yurt dışı kaynaklı manipülasyonlarla Türkiye’yi hedefinden uzaklaştırmaya çalışanların önünü hep birlikte kestik. Ve tutmadı, ne yaptıysalar tutmadı.

Haberin Devamı

Onlar bizi üretimimizle, istihdamımızla sıkıştırmaya çalıştı, biz hep birlikte yeni yollar geliştirerek çıkış yolları bulduk. Yeri geldi kefen paramızı dahi sermayemize eklemek zorunda kaldık ama namerde fırsat vermedik. Yeri geldi kan kustuk, ama kızılcık şerbeti içtik deyip yolumuza devam ettik. Yeri geldi hiç beklemediğimiz yerlerden beklemediğimiz darbeler yedik ama asla yılmadık, yıkılmadık, umutsuzluğa kapılmadık. Hep birlikte sağlam durdukça, dirayetle hareket ettikçe Rabbim önümüze sürekli yeni kapılar açtı.

'BURAYI KENDİ EVİM OLARAK GÖRÜYORUM'

Haberin Devamı

Sizlerden birisi olarak buradaki hissiyatı en iyi anlayacak kişilerden birisi olduğumu düşünüyorum. Dolayısıyla burayı kendi çatım, kendi kuruluşum, kendi evim olarak görüyorum. Buradaki farklı fikirlerden, meşreplerden, farklı kökenlerden arkadaşlarımız olduğunu biliyorum. Bu farklılıklar bizim zaafımız değil, bizim gücümüzdür. Aynı evde yaşayanlar nasıl kardeşse, sizlerin her birini de kardeşim olarak kabul ediyorum. Kardeşin kardeşe bakışı neyse, bizim sizlere bakışımız aynıdır.

Ekonomi nazik bir alan. Biz söylentilere, dedikodulara çok açık olan ekonomiye ne derece titizlikle yaklaşıyorsak, birileri de hoyrat şekilde bunun üzerine çullanıyor. Son günlerde yine böyle bir hoyratlıkla karşı karşıyayız. Küresel ekonomideki dalgalanmalardaki gelişmeleri sanki felaket habercisi gibi takdim eden bazı çevreler milletimizi huzursuz etmek için var güçleriyle çalışıyorlar. Türkiye gelişmekte olan ülkeler arasında ön sıralarda yer alıyor. Geçen yılın ortalaması 7,4 büyüme oranı var. Dünyada bir defa biz bir numarayız. OECD ülkeleri arasında iki numarayız. Bu derece büyümeyi yakalamış olan bir ülke ile kredi derecelendirme kuruluşu şunu söylemiş… Ya bunları bırakın bunlar cambaz, bunlar batmış bitmiş komşuyu biliyorsunuz 4 derece yükselterek, bunlar daha yeni borç alıyorlar, onunla yaşıyorlar. Afedersin memurunun maaşını ödeyemiyor, onu 4 derece yükseltiyor. Nasıl oluyor bu iş? Yunanistan’ı söylüyorum. Biz zaten çekildik oradan, o kredi derecelendirme kuruluşunun da mensubu değiliz. Dolayısıyla bizimle ilgili herhangi bir not verme yetkin yok. Sen hangi öğrencilerin hocasıysan, onların notunu ver. Bize veremezsin

 

 

Diğer Ekonomi Haberleri