Bitcoin yatırımları 350 milyon doları geçti

Bitcoin yatırımları katlanarak artıyor, 350 milyon dolar geçildi

Bigpara Haber

Bitcoin teknoloji şirketlerine yapılan yatırımlar şimdiden 2014’ün toplam yatırımını geride bıraktı. Henüz 2015 yılının Temmuz ayında olmamıza rağmen, kripto para teknolojilerine yapılan yatırımlar 357 milyon doları buldu. 2014 yılı boyunca ise toplam yatırım 350 milyon dolar olarak kayda geçmişti.

Bu yatırım miktarları elbetteki bireysel yatırımları kapsamıyor ve yalnızca risk sermayeleri işlemlerinin sağladığı fonlar olarak öne çıkıyor.

Aşağıdaki grafiğe göre 2012’den beri yapılan yatırımlara bakıldığında, Bitcoin teknolojilerine verilen değerin giderek arttığı görünüyor. 2012 yılında 2.1 milyon dolar ile başlayan serüven, 2013’de 99.5 ve 2014’de 350 milyon dolara yükselmişti. Bu yılın sonuna kadar ise, 500 milyon doları geçmesi bekleniyor.

Haberin Devamı

Öte yandan internetin ilk çıktığı yıllardan biri olan 1995 yılında, internet sektörüne toplamda 250 milyon dolar yatırım yapılmıştı. Bu rakam içinde bulunduğumuz Bitcoin’in ilk çıktığı yıllarla karşılaştırıldığında, benzer bir seyir izleyecek gibi görülüyor.

Risk sermayesi şirketi Redpoint’den Tomasz Tunguz’a göre, kripto paralara yapılan yatırımların artış hızı, gelecek vaat eden uzay turizmi ve Pinterest’i de kapsayan fotoğraf paylaşımı uygulamaları gibi bir çok sektörü geride bıraktı. Elbetteki burada yatırımların artış hızından bahsediyoruz; çünkü yalnızca Pinterest geçtiğimiz yıl 425 milyon dolar yatırım almıştı.

Buradan çıkarılacak sonuç; eğer bu artış hızıyla devam edilirse (%151) kripto para şirketlerine yakın gelecekte milyarlarca dolar yatırım yapılacağı gerçeği olacaktır. Bu sonuç da sistemin ne kadar hızlı geliştiğini kanıtlar nitelikte.

Diğer Gündem Haberleri