Bitcoin tarihinde bugün..

Laszlo Hanyecz sipariş ettiği 2 adet pizza için 10.000 BTC ödendi

Bigpara Haber



Tarih 22 Mayıs 2010. Bitcoin kullanıcısı Laszlo Hanyecz, bitcointalk.org forum sitesine bıraktığı bir mesaj ile ilk Bitcoin alışveriş girişimini başlatıyor.



2 büyük boy pizza için 10.000 BTC ödeyeceğini söyleyen Laszlo Hanyecz, mesajında “pizzayı ister kendiniz yapabilirsiniz isterseniz de bir yerden sipariş verir adresime gönderirsiniz.” diyerek teklifte bulunuyor.

O dönemde 1 BTC yaklaşık 0,003 cent’ten işlem gördüğü için 41$’lık bu ödeme birçok kullanıcı için cazip geliyor. Anlaştığı diğer bir kullanıcı onun için pizzayı sipariş ediyor ve Laszlo mutlu bir şekilde gelen pizzasının fotoğrafını paylaşıyor. Hikaye o dönemde bu şekilde son buluyor. Coin-Turk haberine göre; Bitcoin’in fiyatı artmaya başlayınca bu konu üzerinde konuşmalar devam ediyor. Bitcointalk’ta konunun tamamına  ulaşabilirsiniz.

Bugün itibarı ile 4.900.000 $ değerinde olan pizza, Bitcoin’in fiyat artışının öngörülebilir olmaması açısından güzel bir örnek.

Cryptocoinsnews muhabiri Calvin Tran, bugünkü yazısında bu konuyu ele alarak 22 Mayıs’ın Dünya Bitcoin Pizza Günü olarak kutlanılmasını öneriyor.

Diğer Gündem Haberleri