Bitcoin madenciliği popülerliğini koruyor

İnternet üzerinden kullanılabilen sanal para birimi Bitcoin'in üretimi her geçen gün zorlaşıyor. Geçtiğimiz günlerde tekrar 300$ seviyesinin üzerine çıkmayı başaran Bitcoin, yatırımcıların ilgisini tekrar üzerine çekti

Bigpara Haber

Bitcoin borsalarında işlem hacminin artmasına paralel olarak Bitcoin üretmek gün geçtikçe zorlaşıyor. Bitcoin üretebilmek için günümüzde normal bilgisayarlar yetersiz kalıyor, sadece bu iş için özel olarak üretilmiş ASIC adını verdiğimiz bilgisayarlar kullanılıyor.

Her geçen gün çok daha fazla kişi Bitcoin madenciliğine giriş yapıyor, elektrik fiyatlarının ucuz olduğu ve iklimin soğuk olduğu bölgelerde Bitcoin madenciliği oldukça popüler. Sistemin yapısı gereği ne kadar çok fazla kişi Bitcoin üretmek işlem gücü harcarsa sistem kendini otomatik olarak zorlaştırıyor, bu sayede Bitcoin üretimi planlandığı gibi 10 dk'da 25 Bitcoin üretilecek şekilde sabit kalıyor.

Geçtiğimiz günlerde Bitcoin üreten cihazların işlem gücü rekor seviyeye ulaştı. Bu işlem gücü hashrate olarak adlandırılıyor ve her belirli aralıklarla rekor kırmaya devam ediyor.

Haberin Devamı

Bitcoin üretimi toplamda 21 milyon üretilecek şekilde sınırlandırılmıştır ve her 4 senede bir blok ödülü yarılanmaktadır. İçinde bulunduğumuz 3 senelik zaman diliminde 10dk'da 25 Bitcoin üretilmekte olup önümüzdeki sene bu sayı 12.5 Bitcoin olarak değişecektir.

Kaynak: BTCTurk

Diğer Gündem Haberleri