Bitcoin gerçekten alternatif olabilir mi?

Dünya üzerinde kullanılan para birimlerinin yalnızca %10'a yakın bir kısmı fiziksel olarak el değiştiriyor.

Bigpara Haber

Maaşlarımız bankamıza rakamlar olarak yatıyor, biz bu rakamları harcıyoruz,  borçlanıyoruz, bu rakamları aramızda değiştirerek ticaret yapıyoruz. Evimizi, arabamızı bu rakamlar karşılığında satıp, yine istediğimiz o son çıkan telefonu bu rakamları harcayarak alıyoruz. Şimdi bir düşünün, ya bu rakamlara ulaşamazsanız ne olur? Hayat durur.! !

Herkesin çok iyi bildiği gibi ülkemizin önemli kurumlarına, bankalarına ve şirketlerine DDOS saldırısı yapılmakta ve bu yüzden çok ciddi aksaklıklar olmaktadır. Sanal ortamda yapılan bu saldırılar özellikle ".tr" uzantılı alan adlarına sahip siteleri hedef almaktadır ve bunların başında bankalar gelmektedir.!

Cebinizde nakit para olmadan dışarıda yemek yediğinizi ya da aracınıza yakıt aldığınızı düşünün, tam ödeme yapacakken bu saldırılar yüzünden POS makinasının çalışmadığı size söyleniyor. Sistemin çökmesine bağlı olarak elbette ATM veya şubeden paranızı çekemiyorsunuz. Ne yapacaksınız?! ! E-ticaret siteniz var ve internet üzerinden ürün satışı yapıyorsunuz, sanal pos kullanarak müşterilerinizden ödeme talep ediyorsunuz fakat banka sistemine yapılan bu saldırılardan dolayı sistem geçici olarak çöktü, kaç saat sonra düzeleceği belli değil, tüm gün bu sorun düzelmez ise yedek bir planınız var mı?! ! Şehir dışında okuyan çocuğunuza para göndereceksiniz fakat bankaya gittiğinizde ya da internet şubesine girmeye çalıştığınızda sistem size yanıt vermiyor, bir süre sonra düzelse bile bu sefer EFT saati geçmiş oldu ve en erken yarın parayı gönderebileceksiniz, ya para çocuğunuza bugün lazımsa?! !

Haberin Devamı

Yukarıda bahsettiğim durumları geçtiğimiz günlerde malesef yaşamış bulunuyoruz ve sadece sistemlerin düzelmesini bekledik kullanıcılar olarak. Peki paramızı aktarmanın, ürünleri veya hizmetleri satın almanın başka yolu yok mu? Elbette var, neden Bitcoin kullanmıyoruz?! !!! Bitcoin yapısı gereği herhangi bir merkezi kuruma veya kuruluşa bağlı değildir, bitcoin hesaplarınız dondurulamaz. Bitcoin ile para transferi yapmak için kimseden izin almak zorunda değilsiniz. Bitcoin transferleri engellenemez ve 7/24 istediğiniz yere gönderebilirsiniz.! ! Günlük hayatta sokakta bu gibi durumlarda hemen Bitcoin'i kullanamayacağımızı, hatta çoğu kişinin hiç Bitcoin'den haberinin olmadığının farkındayım fakat DDOS saldırıları yüzünden çok büyük zarar etmiş e-ticaret siteleri Bitcoin'i alternatif bir ödeme yöntemi olarak ekleyebilirdi.

Haberin Devamı

Bitcoin ile ödeme kabul etmenin diğer alternatif yöntemlere kıyasla çok daha ucuz ve hatta neredeyse masrafsız olduğunun üzerine bu yazıda değinmek istemiyorum. !

Haberin Devamı

Paranızı kontrol edemediğinizde hayatın nasıl durduğunu sadece tekrar düşünün. Evinize internet bağlatmak için geç kalmadınız, e-mail hesabı açmak için geç kalmadınız, Bitcoin ile tanışmak için geç kalmadınız..! !

Kaynak: Alp IŞIK - BTCTurk

Diğer Gündem Haberleri