Bitcoin Finlandiya`da meta kabul edildi

Finlandiya Merkez Bankası Bitcoin`i meta olarak tanımladı

Bigpara Haber

Finlandiya Merkez Bankası ülkede para birimi veya elektronik ödeme metodu olarak kabul görmeyen Bitcoini meta olarak sınıflandırmayı kararlaştırdı.

Yasal bir para birimi tanımlamasına uymuyor. Yasalar ödeme enstrümanlarının operasyonundan sorumlu, onları çıkaran bir otoritenin olmasını zorunlu kuldığından bir ödeme enstrümanı da değil, diyen Helsinki merkezli merkez bankası yetkilisi Paeivi Heikkinen, Şu anda daha çok metaya benziyor, diye görüş bildirdi.

Finlandiya böylece, hiçbir merkez bankası ve hükümet tarafından kontrol edilemeyen sanal parayla ilgili karar vermeye çalışan ülkeler listesine girmiş oldu. Avrupa`daki regülatörler, bu gibi bir yazılımın gerçek para yerine kullanılmasıyla oluşacak risklerle ilgili uyarılar yapsalar da, otoriteler tüketicileri ve şirketleri koruyabilecek kural taslaklarını hazırlamakta güçlük çekiyor.

DÖVİZ KURLARINDAKİ SON DURUM İÇİN TIKLAYIN...

Norveç`te ise hükümet, Bitcoin`in para birimi olarak nitelendirelemeyeceği kararını alırken, Danimarka`daki mali regülatörler yasa yapıcılarına Bitcoin ve rakiplerine nasıl davranılması konusunda öneriler hazırladıklarını bildirdiler.

Çin merkez bankası bankaların sanal para ile işlem yapmasını yasaklarken, Bitcoin küresel olarak karışık algılara sebep oldu. ABD`deki vergi idaresi kuruluşu IRS, Bitcoin üzerinde çalıştığını ve 2007`den beri dijital paraları ve işlemleri takip ettiğini açıklayıp başka bir öneri sunmamıştı. Bu arada, Texas Senatör adayı Steve Stockman seçim kampanyası bağışları için Bitcoin kabul ettiğini açıkladı.

Diğer Gündem Haberleri