Bitcoin ATM’leri gelişimini sürdürüyor

Bitcoin ATM'leri gelişiyor

Bigpara Haber



Haziran 2014′te İngiltere’nin Bristol kentinde Superfoods adlı bir restorana yerleştirilen Satoshipoint markalı Bitcoin ATM’sinden, Ağustos ayında yüklü miktarda işlem gerçekleştirildi.

Satoshipoint yöneticisi Hassan Khoshtaghaza, Ağustos ayı içerisinde yaklaşık olarak £38,000 yani 61,500 dolarlık, 250 işlemin gerçekleştiğini belirtiyor ve bu rakamı oldukça memnuniyetle karşıladıklarını ifade ediyor.

Coindesk'in haberine göre; restoranında Bitcoin ATM‘sinin kurulmasına izin veren Superfoods yöneticisi Charlie Furnivall ise, makinenin işletmedeki yeme içme trafiğini ve dükkana gelen kişi sayısını arttırdığını vurgulayarak, makineyi kullanmaya gelen kişilerin aynı zamanda yiyecek ve içecek satın aldıklarını belirtiyor. Furnivall ayrıca restoranda ödemeler için Bitcoin kabül edildiğini ve kripto para sistemine desteklerinin devam edeceğini ekliyor.

Görünüşe göre restoran veya cafe gibi merkezlere yerleştirilen bu tür uygulamalar, hem ATM şirketini, hem işletme sahibini, hemde kullanıcıyı memnun etmiş görünüyor.

Diğer Gündem Haberleri