Biri Yabancı 5 Firmaya İhale Yasağı

Bigpara Haber
MSB Ve İçişleri Bakanliği Biri Yabanci, Toplam 5 Firmaya İhale Yasaği Getirdi.


ANKARA (A.A) - 01.11.2000 - Milli Savunma ve İçişleri Bakanlığı biri yabancı toplam 5 firmaya muhtelif sürelerle ihale yasağı getirdi. Konuya ilişkin duyurular, Resmi Gazete`nin bugünkü sayısında yayımlandı. Duyuruya göre Milli Savunma Bakanlığı, Amerika Birleşik Devletleri`nde kayıtlı, ``Pegasus Trading Group Inc.`` firmasını bir yıl süreyle ihalelerden men etti. Firma, Milli Savunma Bakanlığı`nın ita amirliği yetkisini devrettiği kuvvet komutanlıkları, askeri birlik ve kurumlar tarafından yapılan ihalelere bir yıl süreyle katılamayacak.


İÇİŞLERİ BAKANLIĞI;

İçişleri Bakanlığı da toplam 4 firmaya muhtelif sürelerle ihale yasağı getirdi. Buna göre Amasya Büyük Oteli kiralama ihalesine katılan ``Cantürk Gıda İnşaat Tekstil Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi``ni üzerine ihale yapıldığı halde sözleşme yapmaması nedeniyle ihalelerden men etti. Bakanlık, Afyon`un Sincanlı İlçesi lojmanlı Emniyet Amirliği hizmet binası inşaatını alan müteahhid, ``Sisga İnşaat Yayıncılık ve Ticaret Limited Şirketi``ne gerekli faaliyet göstermemesi, 13 Mayıs 2000 tarihinden beri cezalı çalışması, iş programının çok gerisinde kalması, yeteri kadar malzeme ve ekipmanla çalışmadığı için ihale yasağı getirdi.


Sivas`ın Zara ilçesi Şerefiye Özel İdare İlköğretim Okulu 12 derslik yapımı inşaatını alan müteahhid, ``Menpa İnşaat Nakliye Gıda Hayvancılık Turizm İthalat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi`` de işi zamanında bitirmediği ve taahhüdünü sözleşme hükümlerine uygun olarak yapmadığı için ihalelere katılmama cezası aldı. Söz konusu üç firma, birer yıl süreyle yapılacak olan tüm kamu ihalelerine katılamayacak. Öte yandan Bakanlık, Karaman ili 288 kişilik yurt binası ihalesine katılan, ``Süpertaş İnşaat Sanayi Anonim Şirketi ile Nureller İnşaat Taahhüd Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi``ni ihaleye fesat karıştırması nedeniyle, 6 ay süreyle ihalelerden men etti.

Diğer Piyasa Haberleri