Bireysel yatırımcıya Euro ve dolar cinsi tahvil ihracı! İşte detaylar

Hazine 17-21 Aralık arasında euro ve dolar cinsi devlet tahvili ihracı gerçekleştirecek.

Bigpara Haber

Hazine ve Maliye Bakanlığı, bireysel yatırımcılara sunulan finansman araçlarının çeşitlendirilmesi ve yatırımcı tabanının genişletilmesi amacıyla 17 Aralık–21 Aralık arasında, bir hafta boyunca euro ve ABD doları cinsinden devlet tahvili ihracının talep toplama yöntemi ile gerçekleştirileceğini açıkladı.

Hazine'den dün akşam yapılan açıklamada, söz konusu senetlerin, talep toplama dönemini takip eden hafta 28 Aralık Cuma günü yatırımcıların hesaplarına aktarılacağı kaydedildi.

Vade tarihi ise 27 Aralık 2019 olacak.

Haberin Devamı

Açıklamada, ihraç edilecek euro ve ABD doları cinsi devlet tahvillerine ilişkin genel bilgiler şöyle: Euro cinsi devlet tahvili:

* Vade: 364 Gün (1 yıl)

* Kupon dönemi: 6 ay (182 gün)

* 6 Aylık kupon oranı: yüzde 1.25

* Yıllık getiri oranı: yüzde 2.50

* ISIN Kodu: TRT271219F18 ABD doları cinsi devlet tahvili:

* Vade: 364 Gün (1 yıl)

* Kupon dönemi: 6 ay (182 gün)

* 6 Aylık kupon oranı: yüzde 2.00

* Yıllık getiri oranı: yüzde 4.00

* ISIN Kodu: TRT271219F26

Açıklamada, euro ve dolar cinsi devlet tahvillerinin bireysel yatırımcılara satılacağı; söz konusu senetler için talep toplama işlemleri ile senetlerin ihracı, kupon ödemeleri ve itfasının bankalar aracılığıyla gerçekleştirileceği belirtildi. İhraca aracılık edecek bankalar, Akbank, Denizbank, QNB Finansbank, Türk Ekonomi Bankası, Garanti Bankası, Halk Bankası, İş Bankası, Vakıflar Bankası, Ziraat Bankası, Yapı ve Kredi Bankası olarak belirlendi.

İhracata dair diğer bazı bilgiler ise şöyle:

Haberin Devamı

*Senetler için asgari talep tutarı 10,000 euro/dolar olarak belirlendi; senetler 1,000 euro/dolar ve katları şeklinde ihraç edilecek.

*Senetler yatırımcılar tarafından vadesinden önce işlemiş faiz getirisi üzerinden 1,000 euro/dolar ve katları olacak şekilde sadece senetlerin satın alındığı aracı bankalara satılabilecek.

*Euro ve dolar cinsi devlet tahvilleri mevcut vergi mevzuatına tabi olacak ve Gelir Vergisi Kanunu'nun Geçici 67. maddesi uyarınca vergilendirilecek. 

Diğer Piyasa Haberleri