Bir Türk devi daha satılıyor

1926 yılında kurulan Kâmil Koç satılıyor...

Bigpara Haber

1926 yılında kurulan Kâmil Koç satılıyor. Şirket sahipleri satış görüşmelerini yatırım fonu Actera Holding ile yürütüyor. Kâmil Koç Otobüsleri A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi Sema Gülez, “satış görüşmelerinde önemli bir aşamayı kat ettik” dedi.

 

Otobüs taşımacılığında son büyük satış operasyonu Varan’ın Ulusoy’a satılması ile olmuştu.

 

Ancak, sektörün en büyük firması konumunda olan yılda 12 milyon yolcu taşıyan Kamil Koç bir süredir gelen satış tekliflerini değerlendirmeye aldı.

 

YURTİÇİ VE YURTDIŞI UÇAK BİLETİ KAMPANYALARINA ULAŞMAK İÇİN TIKLAYIN...

Haberin Devamı

 

Aile şirketi konumundaki şirket sahipleri  Actera ile masaya oturdu. Şirket ortaklarından Sema Gülmez konu ile ilgili hurriyet.com.tr’ye yaptığı açıklamada, satış görüşmelerinde önemli aşamaları geçtiklerini aktardı, ancak henüz masada olmaya devam ettiklerini söyledi.

 

AİLE OLARAK DA YORULDUK

 

Aile olarak, taşımacılık dışında başka bir iş yapmadıklarını söyleyen Gülmez “Biz işimizi hep temiz ve dürüst yapmak istedik. Ancak yorulduk da. İşi tadında bırakmak istedik. Aile şirketlerini belli bir süre sonra ayakta tutmak da kolay değil. Aile olarak satış kararında mutabık kaldık. Hisselerin yüzde 100`ü satılacak. Bizler (şirket sahipleri) de her birimiz belli bir yaşa geldik. Satış görüşmesi yürüttüğümüz Actera konusunda içimiz rahat. ” dedi.

 

750 OTOBÜSÜ YOLLARDA

Haberin Devamı

 

Sema Gülmez, şirketi satmalarına gerekçe olarak ise, “Mevzuat bizi çok zorladı. Haksız rekabet koşulları da aynı durumda.  Entegre taşımacılık konusunda daha güçlü bir sermaye yapısına ihtiyaç bulunuyordu” şeklinde konuştu. Gülmez, Kamil Koç filosunda 750 otobüsün olduğunu kaydetti.

 

Şirketin internet sitesinde yer alan bilgiye göre 2011 yılı cirosu 329 milyon 875 bin TL.

Diğer Genel Haberleri