Bir davayla gitmeyiz

Bigpara Haber
Mercedes-Benz Türk Direktörler Kurulu Başkanı Dr. Till Becker, Karapınar`daki kaza nedeniyle kendilerine açılan davanın, yatırımlarını etkilemeyeceğini söyledi

Haklarında yaklaşık 4.5 trilyon lira tazminat istemiyle açılan Karapınar davası nedeniyle Türkiye`deki yatırımı çekeceği iddia edilen Mercedes Benz Türk Genel Müdürü Till Becker, Türkiye`de yatırıma devam edeceklerini açıkladı. Becker, yatırım kararlarının uzun süreli stratejiler sonucunda oluştuğunu belirterek, bu dava nedeniyle Türkiye`de yatırım yapmamalarının sözkonusu olamayacağını söyledi.

Dr. Becker, tüm bu gelişmelere rağmen son iki yılda gerçekleştirdikleri yatırım tutarının 250 milyon markı bulduğunu kaydetti. Dr. Becker, Karapınar kazası sonrasındaki gelişmeleri yatırımlarımız konusunda karar veren Almanya`daki yönetim kurulu üyelerimize açıklamakta güçlük çekiyoruz. Ancak yatırımlar tüm hızıyla devam edecek dedi. Konya Karapınar`da Mercedes marka bir otobüsle tankerin çarpışmasının ardından otobüs şirketi ve kazada yaşamını yitirenlerin yakınları, Mercedes Benz Türk aleyhine, otobüsteki üretim hatası yüzünden ölenlerin sayısının arttığı iddiasıyla dava açmıştı.

Dava dosyası 2000`in Aralık ayında ağır cezaya gönderilmiş ve Mercedes Benz Türk`ün Almanya`da bulunan 10 yöneticisinin ismi de bu dosyada geçmişti. Bu olay nedeniyle de o günlerde Alman yöneticilerin Türkiye`ye gelmeye dahi korktukları iddia ediliyordu.


En büyük rakip Polonya!

Mercedes-Benz Türk`ün 2000 yılında bin 400 otobüs ihraç ederek bir rekor kırdığını ifade eden Dr. Becker, bu yıl bin 550 adetlik yeni bir ihracat rekoru hedeflediklerini söyledi. Dr. Becker, 2001`de yurtiçinde 800 otobüs, 5 bin kamyon, 3 bin 500 binek otomobil ve 3 bin 500 transporter satmayı hedeflediklerini söyledi. Türkiye`nin gerçek anlamda bir üretim merkezi olmak için gerekli potansiyele sahip olduğunu ifade eden Becker, Ancak Polonya, Çek Cumhuriyeti veya Macaristan büyük bir hızla rakip olma yolunda ilerlemekte dedi.

Diğer Genel Haberleri