Bill Gates’ten Tablet Bilgisayar

Bigpara Haber
2002’de piyasaya çıkacak yeni bilgisayarı tanıtan Gates, ‘Bunu tıpkı kâğıt kalem gibi heryere taşıyabileceksiniz’ dedi.

Microsoft’taki yönetici görevinden ayrılarak kendini “baş yazılım mimarı ilan eden Bill Gates Las Vegas’taki “Bilgisayar Fuarıönda yeni “tablet bilgisayarını tanıttı.
Tablet bilgisayar, bir dizüstü bilgisayarı ile el bilgisayarı arasında orta büyüklükte ve yaklaşık bir buçuk kilo ağırlığında. 2002’de piyasaya çıkması beklenen tablet bilgisayar düz bir şekle sahip ve laptop gibi açılıp kapanmıyor. Gates, tablet bilgisayarı için “Tıpkı kâğıt kalem gibi, heryere taşıyabileceğiniz bir PC tanımını yaptı. Bundan sonra enerjilerinin büyük bölümünü, internet teknolojisinden yararlanarak her türlü elektronik iletişim cihazında kulanılabilecek birleşik programlar üretmeye ayıracaklarını belirten Gates, bunlardan birkaç örnek de verdi.

BU DA AKILLI KUYRUK;

Gates’in tanıttığı yeni büro programları arasında “smart tag (akıllı kuyruk) ilgi çekti. Önümüzdeki ilkbaharda piyasaya çıkması beklenen “smart tag kullanıcının çeşitli dokümanlar arasında başka bir programa girmeden elektronik bağlantı kurmasına imkân veriyor. Böylelikle örneğin bir hukuk bürosu bir davayla ilgili olarak smart tag’i kullanarak ilgili dosyalara kolayca ulaşabilecek. Gates’in tanıttığı öteki yenilikler içinde sesli komutla çalışan bilgisayarlar da dikkat çekti.Bundan sonraki ürünlerinin web - merkezli olacağını vurgulayan Gates, Microsoft hakkındaki tekelci suçlamaları ve şirketin bölünmesi konularına ise hiç girmedi. (MİLLİYET)

Diğer Teknoloji Haberleri