Beşiktaş Halka Arza Hazırlanıyor

Bigpara Haber

BEŞİKTAŞ FUTBOL A.Ş: Beşiktaş Jimnastik Kulubü Derneği’nin yüzde 99.9 oranında hissesine sahip olduğu BJK beşiktaş Jimnastik Kulubü Spor Malzemeleri Spor Yatırımları Sanayi halka arza hazırlanıyor. İş Yatırım liderliğinde gerçekleştirilecek halka arzın bakiye yüklenim yöntemi ile yapılacağını söyleyen BJK Yönetim Kurulu Başkanı Serdar bilgili, halka arz edilecek hisselerin yüzde 35-45 aralığında olacağından çoğunluk hissleerin daima BJK Derneği’nde kalacağını belirtti. Bilgili, halka arzla ilgili olarak şunları söyledi:

“Futbol artık uluslar arası arenada gerçekleşen çok yönlü bir mücadele. BJK’nın bu çok uluslu yarışta zirveye ulaşmak için çok büyük ekonomik güce ihtiyacı var. Bu gücün bireysel kaynaklarla sağlanması mümkün değil. Bu nedenle dünya çapında başarılı olan pek çok kulüp şirketleşerek halka açılıyor. Bu nedenle biz de halka arzı gerçekleştireceğiz. Halka arzdan 80-100 milyon dolarlık bir gelir elde edilmesi düşünülüyor. Beşiktaş futbol A.Ş.’nin sahip olacağı değerler ise Beşiktaş Futbol şubesi, futbolcu bonservisleri, futbol takımının TV yayın hakları, reklam ve sporsorluk gelirleri, BJK isim, amblem ve logosunun kullanım hakları, lisanslı ürün satışıyla ilgili gelirler ve gişe gelirleri.”

Halka arzdan elde edilecek gelirin bir bölümü ile alt yapı yatırımlarını dünya standratlarına yükselteceklerini söyleyen bilgili, BJK İnönü Stadyumu’nun modernizasyonunu gerçekleştirmeyi ve futbol takımını güçlendirmeyi planladıklarını belirtti. Bilgili, halka arzın ardından BJK’nın borcu olmayan büyük finansman kaynaklarına sahip, çok kıymetli gayrimenkulleri olan Avrupa’nın en zengin kulüplerinden birisi olacağını sözlerine ekledi. (EKONOMİST)

Diğer Borsa Haberleri