Beşiktaş halka açılıyor

Sermaye artırımı yöntemiyle borsada işlem görecek olan Beşiktaş Futbol Yatırımları Sanayi`nin halka arz fiyatı, 57 bin 500 lira olarak belirlendi

Bigpara Haber
Beşiktaş Jimnastik Kulübü Futbol Şubesi`nin devredildiği Beşiktaş Futbol Yatırımları Sanayi ve Ticaret A.Ş, halka açılıyor.

İMKB Başkanı Osman Birsen, halka arzla ilgili toplantıda, borsa denildiğinde açıklık ve saydamlığın önem kazandığını vurgulayarak Bu bakımdan Beşiktaş`ın kendi geçmişinde bulunan netliği, borsanın saydamlığında kendini daha da iyi hissettirecektir. İMKB halka açıklık prosedürü dışında, taraftarlarla daha da güç kazanacaktır dedi.

Beşiktaş Kulübü Başkanı Serdar Bilgili de halka açılmayı 2001`de yaşanan krizden önce planladıklarını, ancak ekonomideki istikrarsızlık nedeniyle bunu ertelediklerini söyledi.

BJK Futbol Şubesi`ni, Beşiktaş Futbol Yatırımları Sanayi ve Ticaret A.Ş`ye devrederek yüzde 15`ini halka arzeden şirket, 14-15 Şubat günlerinde yatırımcılardan gelecek talepleri toplayacak.

Sermaye artırımı yöntemiyle borsada işlem görecek şirketin halka arz fiyatı, 57 bin 500 lira olarak belirlendi.

Arz öncesi 1 trilyon 850 milyar lira sermayeye sahip şirket, sermayesini 326 milyar 500 milyon lira artıracak ve halka arz sonrası 2 trilyon 176 milyar 500 milyon liraya çıkacak.

Diğer Borsa Haberleri