Besicilere Yem Desteği

Bigpara Haber
Tarım ve Köyişleri Bakanı Hüsnü Yusuf Gökalp, sığır besiciliği yapan yetiştiricilere, bir defaya ve bu yıla mahsus olmak üzere hayvan başına kaba yem karşılığı doğrudan destek yapılacağını açıkladı.


Tarım ve Köyişleri Bakanı Hüsnü Yusuf Gökalp, sığır besiciliği yapan yetiştiricilere, bir defaya ve bu yıla mahsus olmak üzere hayvan başına kaba yem karşılığı doğrudan destek yapılacağını, böylece besi hayvancılığının da destekleme kapsamına alınacağını açıkladı. Tarım ve Köyişleri Bakanlığı`ndan konuya ilişkin yapılan açıklamada; hayvancılık sektörünün yeniden canlandırılması için çalışmaların yoğun şekilde sürdüğü bildirildi. Tarım Bakanı Gökalp bu çerçevede Hayvancılığın Geliştirilmesi ve Desteklenmesi Kararı`nın uygulama alanını genişleteceklerini kaydetti. Bakan Gökalp, söz konusu düzenlemeye ek bir karar hazırladıklarını, bunun ardından uygulama tebliği hazırlayacaklarını ve böylelikle hayvancılıktaki destekleme alanının genişletilmiş olacağını ifade etti. Yeni karar ile sığır besiciliği yapan yetiştiricilerin destekleme kapsamına alınacağı müjdesi veren Bakan Gökalp, şöyle konuştu:


Uygulamadan, projeleri Tarım ve Köyişleri Bakanlığı tarafından onaylanan en az 5, en çok 50 baş kapasiteli, yeterli teknik ve hijyenik şartlarda ahıra sahip sığır besiciliği yapan yetiştiriciler yararlanacaktır. Bu çerçevede 31 Aralık 2000 tarihine kadar besiye alınan erkek büyükbaş hayvanlar için bakanlığımızın belirleyeceği besideki erkek materyal başına her hayvan için bir defaya mahsus olmak üzere doğrudan ödeme yapılacaktır. 1 Kasım 31 Aralık 2000 tarihleri arasında besi işletmelerinde erkek besi materyali bulunan veya bulunduracak işletmelere ve hayvan yetiştiricilerine, bakanlığımızca belirlenecek miktar üzerinden kaba yem karşılığı doğrudan destekleme ödemesi yapılacaktır. (FİNANSAL FORUM)


Diğer Genel Haberleri