BESAŞ'ın Ar-Ge merkezinden Dr. Simit çıktı

Ar-Ge Merkezi'nde üniversite öğrencileriyle gıda alanında araştırma ve geliştirme çalışmaları yürüten Besaş, test aşamasını geçen ürünlerini ticarileştirdi

Bigpara Haber

Bursa Büyükşehir Belediyesi ile Uludağ Üniversitesi Rektörlüğü arasında imzalanan protokolle, Uludağ Üniversitesi Görükle Yerleşkesi'nde faaliyete başlayan Bursa Ekmek ve Besin Sanayii AŞ (BESAŞ) Ar-Ge Merkezi, ürünlerini ticarileştirmeye başladı. 
 
BESAŞ'ın Keles'teki süt işleme tesisinde elde edilen peynir altı suyundan simit ürettiklerini belirten BESAŞ Genel Müdürü Mustafa Bektaş, "Yeni ürünümüz Dr. Simit, peynir altı suyu katkısı ile protein, vitamin ve mineral madde bakımından zengin bir ürün. Peynir altı suyu, peynir altı tozu üretimi gibi işlemlerde kullanılıyor. Ancak nakliyesi soğuk zincir gerektirdiğinden pahalı olduğu için işletmeler peynir altı suyunu çevreye bırakıyor. Bu da çevre kirliliği ve ekonomik kayıplara yol açıyor" dedi. 
 
Üniversite-sanayi ve yerel yönetim işbirliği örneği 
 
Bektaş, Keles'teki BESAŞ Süt Fabrikası'nda elde edilen peynir altı suyunun simit üretiminde değerlendirildiğini anlatarak, "Bu hem çevre kirliliğinin hem de ekonomik kayıpların önlenmesi bakımından önemli bir girişim oldu. Öğrencilerin geliştirip. ürettiği simit, onlara uygulama, eğitim ve inovasyon alanı oluşturarak, öğrencilerin ürün geliştirme ve Ar-Ge faaliyetlerinde birebir yer almalarını sağladı. Üretimin BESAŞ'ın Uludağ Üniversitesi bünyesinde kurduğu Unlu Mamuller Araştırma ve Üretim Merkezi'nde gerçekleştirilmesi de ‘üniversite-sanayi ve yerel yönetim' işbirliği açısından güzel bir örnek" diye konuştu. Bektaş, proje sayesinde BESAŞ tarafından öğrencilere yarı zamanlı iş imkanı da sağladıklarını vurguladı. 
 
kobiden.com'dan Esra Özarfat'ın haberine göre; Ar-Ge çalışması tamamlanan bir diğer yeni ürünün de organik ekmek olduğunu aktaran Bektaş, bu ürünün de BESAŞ satış noktalarında yer aldığını, üretimde kullanılan buğdayların yetiştirilmesinde insan sağlığına ve çevreye zararlı hiçbir maddenin bulunmadığını belirtti. Organik ekmek üretiminin en önemli farkının endüstriyel maya kullanılmaması olduğunu aktaran Bektaş, "Bunun yerine doğadan elde edilen yabani maya ile mayalanmış ekşi hamur kullanılıyor. Üretim süreci ve kullanılan maya gibi etkenler nedeniyle organik ekmekte tat ve aroma unsurları daha fazla oluşuyor" açıklamasını yaptı. 
 
500 noktada tüketiciye ulaşıyor 
 
Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin 35 yıllık kuruluşu olarak insanlara sağlıklı beslenme açısından önem arz eden ekmekleri sunduklarını dile getiren Bektaş, vitamin deposu şampiyon ekmek, kalori deposu ruşeymli ekmek ve geçmişten bir lezzet olan köy ekmeğinin bunlardan bazıları olduğunu ifade etti. Farklı damak tatlarına hitap eden 23 çeşit ürüne ulaştıklarına dikkat çeken Bektaş, geçen yıl unlu mamuller alanında 50 milyon liralık bir ciroya ulaştıklarını belirtti. Günlük 250 bin adet 400 gram ekmek ürettiklerini, diğer çeşitlerle birlikte rakamın 280 bine çıktığını aktaran Mustafa Bektaş, ürünlerini her gün 500 noktada tüketiciyle buluşturduklarını anlattı. Bektaş, yerel üreticiyle rekabete girmemek ve piyasa dengesini bozmamak için ihtiyaç halinde ilçelerde de ürün satışı yaptıklarını aktardı.

Diğer Şirket-Haberleri Haberleri